Ordinarie öppettider:
Måndag – Fredag: 09.30-17.00. Lördag - Söndag: STÄNGT

Andalusien 1 nov

0

Höstresa till soliga Spanien!
Här kombinerar vi lata dagar med spännande utflykter. Vi inleder med att bo en vecka i den typiskt spanska småstaden Almuñecár. Vi åker sedan på en rundtur med Cordoba, Sevilla och Ronda på programmet innan vi avslutar vid kusten innan hemresa.

Dag 1     1/11
Vi flyger på förmiddagen från Skellefteå* via Arlanda och Göteborg till Malaga där vi landar på kvällen. Passa på att äta lunch på Arlanda. Vi möts av en buss som tar oss den dryga timmen till den spanska staden Almuñecár där vi ska bo 6 nätter. Vi äter en gemensam middag på hotellet vid ankomst.

Dag 2      2/11
Almuñécar ligger i Costa Tropical med Europas bästa årstemperatur och har idag drygt 25 000 invånare och är en typisk spansk stad med ett begränsat antal turister. De flesta som bor här är fast boende. Här finns mycket intressant att beskåda och vi går på en stadspromenad så att vi får lära känna staden.
I Almuñécar finns bl.a en gammal del av staden med trånga gränder och mysiga butiker och en härlig strandpromenad att promenera efter. Efter promenaden har vi egen tid innan vi samlas på kvällen för gemensam middag.

Dag 3     3/11
En dag till eget förfogande, passa på att ta en promenad längs med strandpromenaden eller strosa omkring i den gamla delen av staden bland trånga gränder och mysiga restauranger. Ett tips är att besöka ’Den heliga klippan’ (Peñón del santo) och stadens fästning Castillo de San Miguel. För den mer aktiva finns en fin vandring att ta till grannorten La Herradura. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4     4/11
Vi åker tillsammans med vår guide med buss upp till det höglänta Alpujarras och besöker vinbodegan Hazel del Lino. Vägen går genom ett storslaget bergslandskap så hela dagen blir en naturupplevelse. Bodegan som vi besöker är en av Europas högst belägna och klimatet gör att vinet får en speciell karaktär. Denna bodega har varit inom samma familj i generationer och vi börjar med en rundvandring bland odlingarna. Vi guidas även i bodegan och ser hur traditionell och modern vinproduktion går till. Därefter är det dags för lunch och provsmakning av fem viner. Här har vi också möjlighet att handla av de viner som vi provsmakat innan vi beger oss tillbaka till kusten och vårt hotell för middag.

Dag 5     5/11
En dag till eget förfogande. Frukost och middag på hotellet.

Dag 6     6/11
Frukost och middag på hotellet.
Valbar utflykt:  Idag kan ni välja att lägga till en utflykt till Granada och Alhambra.
Vi besöker då stadens stora sevärdhet, det moriska Alhambrakomplexet. Här bodde den moriske sultanen som styrde över det högtstående arabiska väldet i Spanien. Vi guidas runt i detta världsarv där vår guide berättar om dess historia och vi ser bl.a Myrtengården, Lejongården, de moriska trädgårdarna Generalife och
höjdpunkten Nazaríespalatset.

Dag 7     7/11
Dags att lämna Almuñecár för att styra kosan mot världsarvsstaden Cordoba som har funnits med på UNESCO’s världsarvslista sedan 1984. Vi har en bussresa på ca 2.5-3 timmar framför oss. När vi kommer fram möter vi vår lokalguide som tar oss runt i de judiska kvarteren. Vi besöker det spektakulära Mezquita – moskén som sedan blev en katedral, en gång den största helgedomen i västvärlden. Vi får tid att strosa omkring i de trånga gränderna på egen hand och ev. äta lunch. Vi bor en natt på hotell här och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 8     8/11
Efter frukost åker vi vidare genom det Andalusiska landskapet i ca 2 timmar mot Andalusiens ”huvudstad” Sevilla som är Spaniens fjärde största stad med ca 700 000 invånare. Väl framme möter en lokalguide oss för en ca 3 timmars rundtur där vi får se det mesta och det bästa av staden som sägs vara en av landets vackraste städer. Vår rundtur görs mestadels till fots och vi ser bland annat den mäktiga katedralen, palatset Alcazar (från utsidan – inträden ingår ej) och Plaza de España. Vi checkar in på vårt hotell i Sevilla där vi bor två nätter och äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 9     9/11
En dag till att på egen hand utforska Sevilla. Frukost och middag på hotellet.

Dag 10     10/11
Vi lämnar Sevilla och börjar vår resa mot kusten. Vid lunchtid kommer vi till den vita staden Ronda där vi tillsammans med vår lokala guide gör en rundtur. Staden ligger på en platå som delas av en djup ravin och sammanbinds av en magnifik stenbro. Tjurfäktningen sägs komma härifrån och har du läst Hemingways ”Klockan klämtar för dig” kanske du känner igen det stup som berättas om i boken. Vi får sedan lite tid för ev. lunch och egna strövtåg. Mot aftonen åker vi sedan ner till kusten och turistorten Torremolinos för middag och övernattning.

Dag 11     11/11
Våra två sista dagar i Spanien kan det vara skönt att bara koppla av och göra vad som faller en in. Torremolinos var på 50-talet en fattig fiskeby men är numer en stor turistort med 69 000 invånare. Här finns en trevlig strandpromenad, gott om restauranger och tid för avkoppling.

Dag 12     12/11
Fri dag att göra vad ni vill. Vår sista dag i Spanien. Frukost och middag på hotellet.

Dag 13      13/11
Vi äter frukost innan vår buss hämtar oss för att ta oss till flygplatsen. Vårt flyg mot Arlanda avgår vid lunchtid, via Arlanda och vi beräknas vara hemma i Skellefteå igen vid 19-tiden.

Hotell: 
ALMUÑECÁR: Hotel Bahia de Almunecar ****
CORDOBA: Sercotel Selu Hotel ***
SEVILLA: Zenit Sevilla ****
TORREMOLINOS: Cervantes ****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 16 900:-
Enkelrumstillägg: 3 900:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring
Utflykt Alhambra: 600:-

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Malaga t/r med SAS
  • Sex nätter i Almuñecar inkl. frukost och middag.
  • En natt i Cordoba inkl. frukost och middag.
  • Två nätter i Sevilla inkl frukost och middag
  • Tre nätter i Torremolinos inkl. frukost och middag
  • Lunch dag 4
  • Alla transporter, utflykter och inträden enligt program
  • Svensktalande lokalguider
  • Färdledare med under hela resan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig