Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Argentina Chile 24 mars

0

Följ med till två spännande, intressanta länder och platser på vårt södra halvklot. Tangons Buenos Aires, ”Gauchons” Pampas, vinområdet Mendoza, de mäktiga Anderna, Santiago de Chile (ofta kallad Sydamerikas Barcelona) är de mest kända och mest besökta platserna på vår 13-dagars resa.
Vi har genomgående mycket hög klass på vårt boende och har räknat in halvpension eller helpension på resan. Även drycker till maten ingår.

Dag 1     24/3
Flygresan går från Skandinavien via Amsterdam till Argentinas huvudstad, Buenos Aires under kvällen och natten. Tidsskillnad – 4 timmar. (M)

Dag 2     25/3
Flyget ankommer till Buenos Aires tidigt på morgonen. Buss möter och tar oss till en förstklassig Estancia ute på Pampas vidsträckta grönområde. Här tar ni del av hundra år gamla traditioner och ser hur riktiga argentinska cowboys ”Gauchos” lever. Till middag serveras, tillsammans med några av de bästa inhemska vinerna, ”asado” = traditionell barbecue med det världsberömda Angusköttet. Vi tar det lugnt och vilar ut efter den långa flygresan. (F, L, M)

Dag 3     26/3
Om du vill så får du delta i ranchens ordinarie arbete, t ex mjölka kor eller rida ut på Pampas i den 300 hektar stora Estancian med en äkta Gaucho. Du kan också låna en cykel, slappa vid poolen eller delta i en andra aktiviteter  som bordtennis, vollyboll och fotboll. Golf och tennis finns 15 min från ranchen.
Vid denna klassiska estancia har man förvaltat traditionen och bevarat den stolta gauchokulturen. Utöver de ordinarie måltiderna serveras även drycker och småvarmt ute på gräsmattan. Så varför inte bara luta dig tillbaka och njut av omgivningarna med ett mustigt glas vin? (F, L, M).

Dag 4     27/3
Efter frukost åker vi med buss in till Argentinas huvudstad Buenos Aires och gör en stadsrundtur med lokalguide. Storstadsområdet har ungefär 13 miljoner invånare och staden är indelad i 48 s.k. Barrios. Vi kommer även att besöka det trendiga området Puerto Madero. Palermo ger ett hippt intryck och La Boca är känt för sina kulörta hus. Runt Plaza de Mayo hittar man flera av stadens officiella byggnader som Presidentpalatset Casa Rosada med den berömda balkongen där Evita adresserade sitt folk i något av sina berömda tal, El Ca-bildo (Stadshuset) och Metropolitana-katedralen. Självklart ser vi även det imponerande Colón Theatre, ett av världens mest ansedda operahus. Vi inkvarterar oss för 2 nätter på ett förstklassigt hotell i den trendiga  och livliga stadsdelen Recoleta. (F, L)

Dag 5     28/3
Dagen fri till egen disposition. Recoleta är en fashionabel stadsdel i Buenos Aires. Recoleta har fått sitt namn av ett katolskt prästerskap som byggde en kyrka där i mitten på 1700-talet och dess kyrkogård Cementerio de La Recoleta har blivit både en kulturskatt och en turistattraktion. Här ligger flera argentinska presidenter
begravda, men även författare och andra kända kulturpersonligheter har här funnit den sista vilan. Mest känd är Evita Peron. I stadsdelen Recoleta finns dyra och välbesökta restauranger, kaféer, konst- och designmuseer, samt exklusiva modehus och internationella lyxhotell. På förmiddagen samlas konstnärer och försäljare på en marknad, endast ca 10 minuters promenad från hotellet. På kvällen tar bussen oss till en exklusiv tangoshow med tre-rätters middag inkl. vin. (F, M)

Dag 6     29/3
Förmiddagsflyg från Buenos Aires till vinstaden Mendoza, vid foten av Anderna. Vi tillbringar eftermiddagen med en rundtur med bl.a. det historiska kvarteret Alameda, den berömda parken General San Martin, samt utsiktsberget Cerro de la Gloria. Vårt hotell ligger endast ca 5 minuters promenad från gågatorna i det
centrala Mendoza med många restauranger och affärer. (F, M)

Dag 7     30/3
Mendoza är huvudstaden när det gäller vinproduktion i Argentina och Sydamerika. Här bjuds inte bara på fantastiska viner utan även ett landskap som visar upp en otrolig mångfald med allt från ökenartad stäpp till blomstrande jordbrukslandskap. Vi gör en bussrundtur ut bland vinodlingarna och får se tillverkningen och provsmaka på den ädla drycken. Dagens lunch på vingården De Cero är en s.k. ”Gourmetmeny” med fem rätter med tillhörande egenhändigt producerade viner. (F, L)

Dag 8     31/3
Nu väntar resans mäktigaste resdag genom nationalparken Aconcagua. Från Mendozas kuperade landskap stiger vägen sakta uppför mot Andernas snöklädda toppar. Från vägen kan man betrakta bergskedjans hösta topp, Aconcagua som når nästan 7,000 m ö h. Strax innan gränsen till Chile, passerar vi den märkliga
naturformationen Puente del Inca. Vår lunch denna dag är en picknicklunch som vi intar uppe i Anderna. Dagens slutmål är den charmiga staden Valparaiso vid Stilla Havet. Dess färgglada hus klättrar upp längs bergssidorna. Vårt boende ligger i den övre delen av staden med utsikt över staden och Stilla Havet.
Middag på hotellets restaurant Alegre (F, L, M)

Dag 9     1/4
Vi tillbringar dagen i denna märkliga och viktiga stad Valparaiso, ofta kallad ”Stilla Havets Juvel”. Det som är så speciellt med staden är dess branta läge vid Stilla Havet. Inte mindre än 15 olika bergbanor eller hissar förbinder hamnen med de olika kullarna som är bebyggda med hus i olika kulörta färger. Många poeter, artister och konstnärer har under årens lopp lovsjungit dess säregna dragningskraft, bl.a. vår egen Evert Taube. Biljett till bergbanan ingår. (F, L)

Dag 10     2/4
På förmiddagen gör vi rundtur både med buss och korta promenader och lär känna denna stad med Anderna som en mycket effektfull bakgrund. Under rundturen passerar vi kyrkor, kloster, koloniala hus och hypermoderna skyskrapor. Palatset La Moneda, som står för många olika skeden i Chiles historia, finns också med på programmet. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter i denna dynamiska stad vid foten av Anderna. En kort promenad (ca 5 min) till Patio Bellavista med 100-talet butiker och restauranger föreslås. Avslutningsmiddag på kvällen. (F, M)

Dag 11     3/4
Frukost och utcheckning och så är det dags för transfer till flygplatsen. Vi flyger via Buenos Aires och Amsterdam tillbaka till Skandinavien (F, M)

Dag 12     4/4
Mellanlandning på Schiphol flygplats innan vi fortsätter mot Sverige, där vi landar på eftermiddagen. Landar i Skellefteå sen kväll. (F)

Pris per person:
Del i dubbelrum: 47 400:-
Enkelrumstillägg: 8 000:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsökring
Economy Comfort*: 3000-3500:-

*Economy Comfort: På denna resa kan vi även beställa Economy Comfort på KLM:s långsträckor. Det är stolar med extra benutrymme och stolen går att luta mer än i den vanliga Economy klassen. Tillägg ca 3–3500 t/r.
Måste beställas vid anmälan till resan, eftersom antalet är begränsat. I vårt grundpris ingår vanlig Economy Class

I priset ingår:

  • Flyg med reguljärflyg inkl. dagsaktuella flygskatter
  • Boende i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell
  • Rundresa, utfärder och entréer enligt program
  • Måltider/drycker enligt program
  • Färdledare under hela resan
  • Lokala guider
  • Bagagehantering och dricks till chaufförer och guider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig