Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: 11.00-14.00 Söndag: STÄNGT

Azorerna vandring 27 mars – På förfrågan!

0

Veckan inleds med en stadspromenad i Ponta Delgada och därefter följer fyra vandringar på olika delar av ön. Vandringarna går längs registrerade och godkända leder och på privat mark. Några av turerna tar dig till öns vackraste utsiktsplatser, såsom Sete Cidades, Tvillingsjöarna och Eldsjön.
Vi bor hela veckan på Hotel São Miguel Park, som ligger nära centrum av Ponta Delgada. 

Dag 1     27/3
Vi lämnar Skellefteå och åker via Arlanda och Lissabon mot vackra Azorerna. När vi landar väntar vår buss på flygplatsen för att ta oss till vårt hotell Sao Miguel Park som ligger när centrum av huvudorten Ponta Delgada. Vår
reseledare och guide Charlotte är med hela vägen från Skellefteå.

Dag 2     28/3
Efter frukosten kommer Charlotte att ta oss ut på en stadspromenad. Dagen viger vi åt att upptäcka São Miguels vackra huvudstad Ponta Delgada till fots. Under cirka 3 1/2-timmes promenad får du bekanta dig med stadens kultur- och uteliv. I Ponta Delgada möts det gamla med det nya i en spännande blandning, från den moderna marinan till de gamla 1500-tals kyrkorna med sina utsmyckade fasader. Promenaden avslutas vid marknadsplatsen där du kan handla frukt, grönsaker och blommor. (F,M)

Dag 3     29/3
Packa dina badkläder, idag hämtas vi vid hotellet av vår buss och åker sydkusten till Ribeira da Praia där vandringen börjar, där kommer vi att få uppleva en härlig natur och underbar grönska där vi delvis följer en levada. Höjdpunkten – den vackra Eldsjön – når vi på 575 m ö h, ett måste om du frågar en Azorier. Till vacker utsikt får vi njuta av vår medhavda lunch innan vi beger oss tillbaka.
Svårighetsgrad: Medel/svår. Längd: 12 km, Heldag. (F,L)

Dag 4     30/3
Vi hämtas vid hotellet och beger oss till Faija de Baixo där vandringen startar. Vi kommer att gå genom vackert landskap omgärdat av stenmurar som vittnar om forntiden. Vi går genom naturskyddade Pinhal da Paz där vi ges möjlighet att se både syd och nordkusten. Genom betesmarker går vi ner till gården Pico da Cruz, som också är känd för sina Lusitano hästar, där bjuder de oss på lättare tilltugg och vinprovning som en härlig avslutning. Hit återvänder vi också för en avslutningsmiddag sista kvällen.
Svårighetsgrad: Lätt/medel. Längd: 7 km, Halvdag. (F)

Dag 5    31/3
Ledig dag. Tips att förgylla er dag på får ni på plats . (F)

Dag 6     1/4
Vi beger oss längs nordkusten med fantastiska vyer till Lomba da Maia. Där kommer vi att gå genom tät grönska bredvid porlande bäckar och gamla ruiner av vattenkvarnar i kuperad terräng.
Det ges möjlighet till bad i Maia innan vi åker hem igen.
Svårighetsgrad: Medel. Längd ca 7 km. Heldag. (F,L)

Dag 7     1/4
Vi åker idag till kratern längst västerut, startar vid den vackra akvedukten som idag är ett historisk monument i vacker basalt sten. Vi kommer att vandra uppe på kanten av den stora kalderan/kratern och blicka ner i den blå och gröna sjön, vi vandrar genom betesmarker och underbar natur som bara måste upplevas. Vi tar oss ner till byn Sete Cidades i gapet av vulkanen. Därefter åker vi oss med buss längst västerut och blickar ner över byn Mosteiros. Svårighetsgrad: Lätt/medel. Längd: 12 km. Heldag. (F,L)

Dag 8     3/4
Ledig dag. Tips att förgylla er dag på får ni på plats .På kvällen samlas vi i lobbyn och åker tillsammans tillbaka till gården Pico da Cruz. På gården föder familjen upp Lustianohästar – namnet betyder Portugal på latin.  Du serveras en välsmakande fonduemiddag med flera lokala produkter som tillbehör. Från familjens veranda tar du del av hästshowen där gårdens Lusitanohingstar innehar huvudrollerna.  (F,M)

Dag 9-10     4-5/4
Idag lämnar vi Azorerna efter frukost. Flyget lämnar denna fantastiska ö kl. 13.55 och vi kommer fram till Sverige sen kväll. Vi övernattar på Arlanda till den 5 april och vårt flyg landar i Skellefteå vid lunchtid. Överösta med minnen för livet! (F)

Hotell: 
Azorerna: Hotel São Miguel Park
Arlanda: Clarion Hotel Arlanda

Pris per person:
Del i dubbelrum: 15 650:-
Enkelrumstillägg: 2 500:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring
Dricks till chaufförer på plats

I priset ingår:
* Flyg med reguljärflyg inkl. dagsaktuella flygskatter
* Boende i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell
* Utfärder och entréer enligt program
* Måltider/drycker enligt program
* Reseledare under hela resan från Skellefteå
* Bagagehantering och dricks till guider

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig