Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Det Storslagna Irland 25 april

0

Irlands dramatiska historia och magnifika landskap har alltid fascinerat och lockat människor från jordens alla hörn. Under denna resa får vi möjlighet att uppleva detta storslagna land med dess fängslande natur och spännande sevärdheter. Vi åker bl.a den vackra turen Ring of Kerry och besöker öns största turistattraktion Cliffs of Moher. Resan avslutas med huvudstaden Dublin.

DAG 1      25/4
Avresa från Skellefteå* via Arlanda till Dublin där vi landar mitt på dagen. Vår guide möter oss och vi påbörjar vår rundresa med en färd mot Killarney där de första två nätterna spenderas. Resan tar ca fyra timmar men det blir lunchpaus samt besök till ett stuteri och en mycket vacker Japansk trädgård i Kildare. Trädgården designades i början av 1900-talet och symboliserar mannens liv. Den är känd som den finaste japanska trädgården i hela Europa. Kvällen avslutas med middag på hotellet. (M)

DAG 2      26/4   
Efter frukost väntar vackra landskap under den berömda rutten Ring of Kerry, en oförstörd region av Irland. Dess spektakulära skönhet är ofrånkomlig och beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa. Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom Iron Age Forts & Ogham stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden för 10.000 år sedan!
Första stoppet blir i byn Glenbeigh och dess torvmuseum. Under besöket får vi lära oss hur en liten by fungerade under 1800-talet. Efter besöket finns tid att njuta av en utmärkt Irish Coffee. Vi fortsätter på ringen till nästa besök hos Brendan Ferris och hans vallhundar. Fårfarmaren ger en imponerande uppvisning av sina vallhundar och livet på en fårfarm i Kerry. Det är otroligt hur enkelt det ser ut för Brendan att med hjälp av sina hundar lugnt samla ihop och föra in fåren i sin fålla. Efter showen finns det möjlighet att ställa frågor och att få bekanta sig lite närmare med de ulliga djuren!
Vi stannar och äter lunch på vägen. Dagen avslutas med middag på hotellet. (F,M)

Dag 3      27/4 
Vi checkar ut från vårt hotell och fortsätter vår rundresa mot Mizen Head, Irlands mest sydvästliga punkt.
Mizen Head i County Cork ligger längst ut på en halvö och är en stor turistattraktion på Irland, känt för sitt dramatiska klipplandskap och en gudomlig utsikt. Har vi tur kan vi se sälar, delfiner och till och med valar härifrån. Vi stannar till i Crookhaven där vi har möjlighet att äta lunch i vacker miljö.
Efter lunch fortsätter vi mot Limerick där vi efter incheckning på hotellet samlas igen för en gemensam middag. (F,M)

Dag 4      28/4 
Efter frukost tar vi oss in till centrala Limerick där vi besöker King Johns Castle som härstammar från Normandernas tid och reser sig som en mittpunkt i staden. Här finns mycket intressant historia att hämta, bland annat krigsscener från det irländska kriget som präglade staden ändå fram till slutet av 1600-talet. Vi fortsätter sedan vidare mot Cliffs of Moher , en av Irlands största turistattraktioner. 214 meter över havet och 8 km långt sträcker sig de magnifika klipporna. Från Cliffs of Moher kan man en klar dag se Aranöarna, Galway Bay, The Twelve Bens, The Maumturks i Connemara och Loop Head i söder.

Resan fortsätter genom Burrenområdet i county Clare, ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska Cliffs of Moher, Aranöarna och Connemaras stränder. Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva. Här finns mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal ringfort. Naturen i Burren är väldigt ovanlig, med arktiska, alpina och medelhavsväxter blandade. Bergsklättrare och grottälskare besöker ofta denna delen av Irland.

Vi kommer slutligen till Galway där vi efter incheckning på vårt hotell påbörjar en stadsrundtur. Galway är bäst att göra till fots eftersom den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala men intressanta gränder att utforska. Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi bland annat se Lynch’s Castle och Eyre Square.
Galway fullkomligt svämmar över av intressanta byggnader och områden. Dessa härstammar från det kulturella och historiska arvet som sträcker sig tillbaka till tidig kristendom. Under medeltiden regerades Galway av 14 stammar. Namnet lever kvar än idag då den fortfarande kallas stammarnas stad, City of the Tribes.
Många av byggnaderna och monumenten är välbevarade och är en välintegrerad del av det dagliga livet i Galway. Gemensam middag på kvällen. (F,M)

Dag 5      29/4 
Idag gör vi en utflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten och besöker vackra Kylemore Abbey.
Kylemore kloster är den äldsta benediktinska kyrkan på Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når 340 år bakåt i tiden. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Han byggde även Gothic kyrka mellan 1877 och 1881 som ett minne av hans fru, som gick bort i sjukdom alldeles för tidigt. VI får en naturskön resa tillbaka till Galway där en gemensam middag väntar. (F,M)

DAG 6      30/4 
Vi checkar ut från hotellet och påbörjar resan genom landet mot huvudstaden Dublin. På vägen gör vi ett stopp vid Kilbeggan Distilleri Experience som ligger i den lilla byn Kilbeggan vid floden Brosna. Kilbeggan är ett av Irlands äldsta licensierade destillerier, från år 1757. Rundturen i det gamla destilleriet berättar dels om irländsk whiskeyhistoria och dels om livet på destilleriet både då och nu. Ni får lära er hur hela processen att tillverka går till. Turen avslutas naturligtvis med provning av den ädla drycken.
Innan incheckning på vårt hotell väntar en guidad stadsrundtur i Dublin där vi får möjlighet att bekanta oss med stadens historia och den livliga nutiden. Vi besöker huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet
Spire of Dublin och huvudpostkontoret GPO, som förr i tiden var en viktig plats för den irländska kampen för självständighet. Vi ser även parkerna St.Stephen’s Green och Phoenix Park som påminner om glamour på 1700-talet. Dublin kan beskrivas som en härlig blandning av supermodernt och väldigt gammalt! Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (F,M)

Dag 7      1/5 
Fri dag för egna strövtåg. Dublin erbjuder mycket att se och uppleva. Huvudgatorna för shopping är Grafton Street på södra sidan av floden Liffey och Henry Street på norra sidan. Det finns ett stort utbud av affärer, från exklusiva butiker till billigare alternativ. För den historieintresserade är det bara att dyka in i Dublins historia,
t ex Trinity Universitets gamla bibliotek och historiska byggnader runt om i staden.
På kvällen samlas vi för gemensam promenad till Arlington Celtic Night där middag och en irländsk show väntar, en minnesvärd upplevelse. Kvällen börjar med god mat, dryck och traditionell irländsk musik och dans. Under kvällen dansar de världsberömda Celtic Rhytm och bandet spelar irländska ballader. (F,M)

Dag 8      2/5
Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och vi påbörjar hemresan. Efter planbyte på Arlanda är vi tillbaka i Skellefteå sen kväll. (F)

Hotell:
Killarney:
Holiday Inn Killarney*** www.holidayinnkillarney.com
Limerick:
Castetroy Park Hotel**** www.castletroypark.ie
Galway:
Victoria Hotel*** www.victoriahotelgalway.com
Dublin:
Bushwells Hotel*** www.buswells.ie

Pris per person:
Del i dubbelrum: 16 800:-
Enkelrum på förfrågan
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Reseförsäkring
ev. enkelrumstillägg

I priset ingår:
? Flyg med SAS Skellefteå-Dublin tur & retur
? Del i dubbelrum inkl. frukost på samtliga hotell
? Alla transporter och enligt program
? Samtliga utflykter/aktiviteter enligt program
? Färdledare under hela resan
? Svensktalande guide
? Halvpension (frukost och middag alla dagar enligt program)
? Dag 7: Irländsk show med middag
? Flygskatter och säkerhetsavgifter
F = Frukost M=Middag

Skriv ut
Dela med dig