Öppettider 1/6-17/8:
Måndag – Fredag: 09.30 – 17.00, Lördag: STÄNGT, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Andalusien 3 oktober

0

En spännande rundresa i Andalusien!
Vi besöker Gibraltar, Cadiz, Jerez, Sevilla, Cordoba och Granada innan vi avslutar resan med en skön vecka i kuststaden Almuñécar i Costa Tropical.
En resa för dig som vill se de flesta av de intressanta städerna och sevärdheterna i Andalusien.

Dag 1     3/10                  
Avresa på eftermiddagen från Skellefteå* via Arlanda till Malaga där vi landar efter midnatt. En buss väntar och tar oss den korta resan till Torremolinos för övernattning.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2     4/10 Gibraltar – Rota/Cadiz
Vid 10- tiden åker vi med vår buss de 12 milen till Gibraltar där vi börjar med en rundtur i minibussar längs med Gibraltars trånga gator. Gibraltar är en brittisk kronkoloni, knappt sju kvadratkilometer stor.
Makakerna, Europas enda vilda apor, är de stora kändisarna. Efter vår rundtur har vi egen tid innan vi
vid 16-tiden åker vidare i ca två timmar till staden Rota som ligger vid kusten Costa del la Luz, inte långt från Cadiz. Här bor vi i två nätter på ett bra Spa hotell. Gemensam middag på hotellet.

DAG 3     5/10  Cadiz
Vi inleder dagen med en kort busstur till staden Cadiz, en av världens äldsta sjöstäder. En lokalguide möter och tar oss med på en stadsrundtur. Vi passerar den mäktiga katedralen, rundar torget Plaza de Mina och beundrar de färgglada husen utmed promenaden mot havet. Här är den friterande fisken en specialitet – kanske ett tips till lunchen! Vi har även egen tid innan vi på eftermiddagen återvänder till Rota och vårt hotell.
Gemensam middag.

DAG 4     6/10  Jerez – Sevilla 
Efter frukost fortsätter vi till den närbelägna staden Jerez de la Frontera. Från Jerez kommer drycken sherry som fått sitt namn efter staden och här finns ett stort antal sherrybodegor. Vi besöker en bodega och prövar denna ädla dryck. I Jerez finns också den spanska ridskolan som vi ser från utsidan. På eftermiddagen åker vi vidare norrut till huvudstaden Sevilla där vi checkar in på vårt hotell och äter middag.

DAG 5     7/10 Sevilla
En lokalguide tar oss idag med på en stadsrundtur. Sevilla är en av Spaniens vackraste städer och här hölls världsutställningen 1992. Den är landets fjärde största stad till storlek och har en historia som går tillbaka till romartiden. Vi tar en promenad förbi Catedral Santa Maria de la Sede, världens största romersk-katolska katedral.  Vi ser även palatset Alcazar, Europas äldsta kungliga slott. Efter promenaden har vi egen tid och varför inte pröva lite tapas. Middag på egen hand.

DAG 6     8/10 Sevilla – Cordoba – Granada
Idag börjar vi med att åka österut under ett par timmar och kommer så till staden Cordoba. Här möts vi av en lokalguide för en promenad i de centrala delarna. Den stora sevärdheten är moskén som senare blev kyrka, Mezquita, som vi ser från utsidan. Guiden berättar om stadens historia som innefattar morer, muslimer och kristna kulturer. Vi har sedan egen tid innan vi sätter oss på bussen och reser vidare österut genom det spanska landskapet. Efter ca 2,5 timmes resa är vi framme i staden Granada där vi tar in på vårt hotell och äter gemensam middag.

DAG 7     9/10  Granada
Förmiddagen till eget förfogande. Efter lunch gör vi ett besök på det moriska Alhambrakomplexet, där vi bland annat ser Myrtengården och Lejongården och promenerar genom de moriska trädgårdarna Generalife.
Vår guide informerar om detta världsarv och vi har även lite tid på egen hand innan vi åker i drygt en timme rakt söderut ner till kusten Costa Tropical och den lilla staden Almuñécar. Vi checkar in på vårt hotell vid strandpromenaden där vi ska bo under resten av resan. Gemensam middag på hotellet.

DAG 8     10/10  Almuñécar
Vid 10-tiden går vi på en stadspromenad för att lära känna staden bättre. Almuñécar är en typisk spansk stad med 27 000 innevånare och måttligt med turism. Från hotellet tar det ca 10 min att gå till centrala stan som består av både en modern och en gammal del. Under promenaden får ni tips på shopping, restauranger, caféer, sevärdheter mm. Gemensam middag på hotellet.

DAG 9     11/10
Dagen till eget förfogande. En morgonpromenad efter strandpromenaden rekommenderas.
Frukost och middag på hotellet.

DAG 10     12/10
Fredagar är det marknadsdag i Almuñécar. Tillsammans med vår färdledare besöker vi under förmiddagen marknaden som är öppen mellan kl. 10.00-14.00. Här hittar du det mesta, allt från ”krims krams” till mer högkvalitativa varor, bland de över 200 stånden. Resten av dagen till eget förfogande. Middag på hotellet.

DAG 11     13/10 Skinkbyn
Idag gör vi en heldagsutflykt tillsammans vår lokalguide. Vi börjar med att åka buss 1,5 timme efter en vacker väg upp i bergen. Här besöker vi byarna Pampaneira och Capileira, känd för den goda Serranoskinkan. Vi ser hur skinkan lagras och har även möjlighet att handla. Vi äter lunch på ett pittoreskt ställe och under eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell där vi beräknas vara vid 16-17 tiden. Middag på hotellet.

DAG 12,13     14-15/10
Frukost och middag på hotellet båda dagarna. Två dagar till eget förfogande. Färdledaren finns på plats och ger tips på aktiviteter om så önskas.

DAG 14     16/10
Vi checkar ut under förmiddagen. Mitt på dagen tar vi vår buss till Malagas flygplats där vi på eftermiddagen reser via Arlanda tillbaka till Skellefteå där vi landar med sista flyget.

HOTELL
Torremolinos: Sol Principe ****
Rota: Playaballena SPA hotell ****
Sevilla: Hotel Zenit ****
Granada: Allegro Granada ****
Almuñécar: Hotel Helios ***

Pris per person:
Del i dubbelrum: 16 990: –
Enkelrumstillägg: 3 990: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 505: –

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå – Malaga via Arlanda tur & retur
Alla transporter enligt program
13 övernattningar med frukost och middag varje dag utom en middag i Sevilla som är på egen hand
En lunch
Utflykter enligt program
Luftkonditionerade bussar
Lokala guider (i möjligaste mån svensktalande, annars engelsktalande)
Färdledare under hela resan

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 4/7

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig