Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Andalusien 5 november – FÅTAL PLATSER KVAR!

0

Höstresorna till Andalusien har blivit lite av en tradition för oss.
På denna resa får du sköna dagar för avkoppling kombinerat med flera trevliga utflykter.
En perfekt resa för dig som vill kombinera fritid med intressanta besök.

Dag 1                   5/11
Avresa från Skellefteå* tidig morgon via Arlanda till Malaga där vi landar på eftermiddagen. Vår buss tar oss de åtta milen till Almuñécar där vi inkvarterar oss på vårt hotell.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2                  6/11 Stadspromenad
Sovmorgon! Vi samlas kl.1300 på hotellet för en rundtur till fots. Almuñécar ligger i Costa Tropical med Europas bästa årstemperatur och har idag drygt 25 000 invånare och är en typisk spansk stad med ett begränsat antal turister. De flesta som bor här är fast boende. Här finns mycket intressant att beskåda och vår färdledare tar oss på en promenad så att vi lär känna staden där vi bor i fem nätter. Strandpromenaden är lång och ligger precis framför hotellet. I  Almuñécar  finns också en gammal del av staden med trånga gränder och mysiga butiker. Efter promenaden har vi egen tid innan vi samlas på kvällen för gemensam middag.

DAG 3                 7/11  Skinkbyn
En buss med guide hämtar vid hotellet och vi åker efter en vacker väg upp i bergen. Här besöker vi byarna Pampaneira och Capileira, kända för den goda Serranoskinka. Här ser vi hur skinkan lagras och det finns även möjlighet att handla. Vi äter en lunch på ett pittoreskt ställe innan vi åker tillbaka till Almuñécar och som vanligt äter vi middag på hotellet.

DAG                     8/11
En dag till eget förfogande. Kanske en långpromenad efter strandpromenaden eller shopping i gamla stan. Frukost och middag på hotellet.

DAG 5                   9/11  Marknadsdag
Fredagar är det marknadsdag i Almuñécar. Tillsammans med vår färdledare besöker vi under förmiddagen marknaden. Här hittar du det mesta, allt från ”krims krams” till mer högkvalitativa varor. Resten av dagen till eget förfogande. Middag på kvällen.

DAG 6                  10/11  Nerjagrottorna
Det är dags att lämna Almuñécar. Vi tar vår buss och åker de ca tre milen västerut till grannstaden Nerja. Här besöker vi först Nerjagrottorna som är en av Spaniens mest besökta sevärdhet. Här bodde folk för mer än 27 000 år sen Vi ser delar av grottsystemet med stalaktiter och stalagmiter. Här finns också grottmålningar, verktyg, skelett och världens högsta stalaktitformation på 32 meter. Efter besöket åker vi in till staden Nerja där vi bland annat kan stå på Europabalkongen och titta bort mot Afrika. Den som vill äta lunch gör det och under eftermiddagen åker vi de ca sju milen till Torremolinos. Middag på hotellet.

DAG 7                   11/11
Vid 10.30-tiden gör vi en stadsvandring med svensktalande lokalguide som berättar bland annat om stadens korta turisthistoria. Torremolinos var på 50-talet en liten fiskeby men har nu utvecklats till en stor turistort men ca 70 000 innevånare. Eftermiddagen är till eget förfogande och kvällens middag äter vi på hotellet.

DAG 8                   12/11 Gibraltar
Idag åker vi rakt söderut till den engelska kronkolonin Gibraltar. Glöm ej att ta med passet ! Väl framme möts vi att lokala guider och minibussar för en rundtur. Vi åker till Europa Point som är Gibraltars sydligaste spets och vid klart väder kan vi se över till Marocko. Därefter fortsätter vi vidare och guiden berättar om de sevärdheter vi ser och även om kronkolonins historia. Vi får sedan lite egen tid att se oss omkring i denna engelska ort. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Torremolinos för middag och övernattning.

DAG 9                   13/11 Ronda
Efter frukost beger vi oss upp i bergen. Resan med buss tar ca 1,5 timme till staden Ronda. Här möts vi av en engelsktalande guide som tar oss på en spännande tur i den vita staden som ligger på en platå och delas av en ravin som sammanbinds med en magnifik stenbro. I Ronda sägs reglerna för tjurfäktningen ha tillkommit och här finns också en vacker tjurfäktningsarena. Om du läst Hemingways bok ”Klockan klämtar för dig ” kanske du känner igen det stup som berättas om i boken. Vi får även lite tid att själva ströva omkring innan vi återvänder till Torremolinos och vårt hotell. Middag på hotellet.

DAG 10                  14/11
En dag till eget förfogande i Torremolinos. Frukost och middag på hotellet.

DAG 11                  15/11
Efter frukost checkar vi ut och åker till flygplatsen. Vårt flyg avgår mitt på dagen och tar oss via Arlanda till Skellefteå där vi landar på kvällen.

HOTELL
Almuñécar: Hotel Helios, http://www.hoteleshelios.com
Torremolinos: Hotel Don Pablo, http://www.dchoteles.net/hotel/donpablo

Pris per person:
Del i dubbelrum:  13 500:-
Enkelrumstillägg:   2 700:-
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 415: –

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå – Malaga via Arlanda t/r
10 övernattning i dubbelrum inkl. frukost och nio middagar
Utflykter enligt program
Luftkonditionerade bussar
Alla skatter och avgifter
Lokala guider
Färdledare

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 1/8.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig