Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Sydspanien 8 april

0

Vårresa till soliga Spanien!
Vi bor två nätter på Costa del Sol i turistorten Torremolinos. Vi åker sedan på en rundtur där vi besöker Andalusiens huvudstad Sevilla, Cordoba och Granada med Alhambrakomplexet.
Resan avslutas vid kusten i den genuint spanska orten Almuñécar för egen tid och aktiviteter.

Dag 1      8/4
Avresa på morgonen från Skellefteå* via Arlanda till Malaga där vi landar på eftermiddagen. Vi möts av en buss som tar oss den korta sträckan till Torremolinos och vårt hotell. Efter att vi checkat in äter vi middag på hotellet. *avresa från annan ort – hör med oss

Dag 2      9/4
Efter frukost tar vi en promenad till Torremolinos centrum där vi får veta mer om staden. Torremolinos var på
50-talet en fattig fiskeby men är numer en stor turistort med 69 000 invånare. Efter stadspromenaden kommer färdledaren att åka med lokaltåget till Malaga för att visa Katedralen, Saluhallen, Picassomuseet för de som vill. Vill man inte med till Malaga har man resten av dagen till eget förfogande. (Lokaltåg & inträden i Malaga ingår ej i resans pris). Gemensam middag på hotellet.

Dag 3      10/4
Frukost. Vi åker österut upp i bergen med vackra naturscenerier mot staden Ronda där vi börjar med att åka till en osttillverkare. Vi smakar på olika ostsorter och har även möjlighet att handla och ta med hem. Därefter åker vi vidare till den vita staden Ronda där vi möts av en engelsktalande guide. Ronda ligger på en platå som delas av en djup ravin och sammanbinds med en magnifik stenbro. Om du har läst Hemingways bok ”Klockan klämtar för dig” kanske du känner igen det stup som det berättas om i boken. Vi får även lite egen tid att ströva omkring fritt innan vi på eftermiddagen fortsätter nordväst genom det spanska landskapet till Andalusiens huvudstad Sevilla där vi checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på hotellet.


Dag 4      11/4
Efter frukost möter vi vår svensktalande lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur genom Sevilla. Sevilla är Spaniens fjärde största stad med ca 700 000 invånare. På vår ca 4 timmars långa rundtur kommer vi få se det mesta och bästa av staden som slottet Alcazar, Plaza de España, katedralen m.m (inträden ingår ej). I staden hölls världsutställningen 1992 och vi får lära oss mycket historia på vår tur. Eftermiddagen fri att ströva omkring på egen hand i denna intressanta stad. Gemensam middag.

Dag 5      12/4
Vi kliver ombord på vår buss för att åka österut ca 14 mil till den spanska staden Cordoba. Här besöker vi moskén som sedan blev en katedral under namnet Mezquita – en mäktig upplevelse! Vi har även några timmar att utforska staden på egen hand. På eftermiddagen sätter vi oss på bussen igen för en ca 2.5 timmas resa till Granada. Där checkar vi in på vårt hotell för natten och äter en gemensam middag.

Dag 6      13/4
Vi äter frukost innan vi åker på en kortare stadsrundtur i Granada. Det blir tid för egen lunch innan vi möts igen och vi på eftermiddagen besöker stadens stora sevärdhet, det moriska Alhambrakomplexet** Vi guidas runt i detta världsarv där vår guide berättar om dess historia och vi ser bl.a Myrtengården, Lejongården, de
moriska trädgårdarna Generalife och höjdpunkten Nazaríespalatset. Efter vårt besök är det dags att åka rakt söderut till den lilla staden Almuñécar där vi bor under resten av vår resa. Vi checkar in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 7      14/4
Almuñécar ligger i Costa Tropical med Europas bästa årstemperatur och har idag drygt 25 000 invånare och är en typisk spansk stad med ett begränsat antal turister. De flesta som bor här är fast boende. Här finns mycket intressant att beskåda och vi går på en stadspromenad så att vi får lära känna staden.
I Almuñécar finns bl.a en gammal del av staden med trånga gränder och mysiga butiker och en härlig strandpromenad att promenera efter. Efter promenaden har vi egen tid innan vi samlas på kvällen för gemensam middag.

Dag 8     15/4
Vi åker tillsammans med vår guide med buss upp till det höglänta Alpujarras och besöker vinbodegan
Hazel del Lino. Vägen går genom ett storslaget bergslandskap så hela dagen blir en naturupplevelse. Bodegan som vi besöker är en av Europas högst belägna och klimatet gör att vinet får en speciell karaktär. Denna bodega har varit inom samma familj i generationer och vi börjar med en rundvandring bland odlingarna. Vi guidas även i bodegan och ser hur traditionell och modern vinproduktion går till. Därefter är det dags för lunch och provsmakning av fem viner. Här har vi också möjlighet att handla av de viner som vi provsmakat innan vi beger oss tillbaka till kusten och vårt hotell för middag.

Dag 9      16/4
En dag till eget förfogande. Passa på att ta en promenad längs med strandpromenaden eller strosa omkring i den gamla delen av staden bland trånga gränder och mysiga restauranger. Ett tips är att besöka ’Den heliga klippan’ (Peñón del santo) och stadens fästning Castillo de San Miguel. Gemensam middag på kvällen.

Dag 10     17/4
En dag till eget förfogande.
På kvällen samlas vi för en sista gemensam middag tillsammans på hotellet.

Dag 11     18/4
Efter frukost checkar vi ut och åker till flygplatsen. Vårt flyg avgår mitt på dagen och tar oss via Arlanda till Skellefteå där vi landar tidig kväll.

Hotell
Torremolinos: Sol don Hoteles ****
Övernattningarna kommer bli på något av deras tre hotell som ligger nära varandra i Torremolinos. Sol Don Pablo, Sol Don Pedro eller Sol Don Marco.
Sevilla: Hotel Alcora ****
GranadaHotel Occidental ****
Almuñécar: Hotel Victoria Playa ****

Pris per person
Del i dubbelrum: 16 900:-
Enkelrumstillägg: 3 900:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
– Flyg Skellefteå-Malaga t/r med SAS
– Två nätter i Torremolinos ink. frukost och middag
– Två nätter i Sevilla inkl frukost och middag
– En natt i Granada inkl. frukost och middag
– Fem nätter i Almuñécar inkl. frukost och middag
– Lunch dag 8
– Alla transporter, utflykter och inträden enligt program
– Svensktalande lokalguider
– Färdledare

**Viktigt ang. Alhambra:
Alhambra är ett av världens mest besökta museer och under vissa veckor när trycket av besökare är väldigt stort kan delar av palatsgemaken stängas på grund av att kvoterna av maxbesökare är fyllda. Det här ligger helt utanför vår kontroll. Information om detta kommer ofta mycket nära inpå avresan och vi gör vad vi kan för att lösa detta. Det är väldigt sällan det inträffar, men det har hänt. OBS, att det gäller i första hand Nazaríespalatset. Övriga delar av Alhambra drabbas inte.

Skriv ut
Dela med dig