Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Costa Brava 20 april, FÅTAL PLATSER KVAR! sista bokningsdag 19/3

0

Denna resa kombinerar storstaden Barcelona med den vilda Costa Brava kusten. Vi bor en vecka i Malgrat de Mar som ligger vid havet ca sju mil norr om Barcelona. Här bor vi på ett nybyggt spahotell för vuxna med närhet till strandpromenad och stadskärnan. Resan avslutas i Barcelona.

DAG 1      20/4
Avresa från Skellefteå* på förmiddagen via Arlanda till Barcelona där vi landar vid 16-tiden. Vår buss kör oss till vårt hotell i Malgrat de Mar där vi checkar in, bjuds på en välkomstdrink och därefter är det dags för middag.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2      21/4 Malgrat de Mar
Efter frukost gör vi en rundtur till fots för att lära känna denna ort. Staden har ca 20 000 invånare och ligger vid Costa Brava kusten. Resten av dagen till eget förfogande.

DAG 3      22/4 Vandring
Vi hämtas av buss och svensktalande guide och åker ca en timme norrut till staden Palamos. Här startar vi vår vandring som går i lätt terräng efter Costa Brava kusten norrut. Någon enstaka ”rygg” finns det under sträckan där det är lite uppförsbacke. Sträckan är på ca 10 kilometer och vårt mål är Calella de Palafrugell där vi äter en sen lunch vid havet. Vi får lite tid på egen hand innan bussen kör oss tillbaka till Magrat de Mar. Gemensam middag i restaurangen.

DAG 4      23/4
En dag till eget förfogande. Utforska Malgrat de Mar lite mer och kanske nyttja någon av de två entréer som ingår till hotellets spa. Frukost och middag på hotellet.

DAG 5      24/4 Salvador Dali och Figueres
Idag åker vi tillsammans md vår svensktalande guide i drygt en timme till staden Figueres där vi gör ett besök på Salvador Dali muséet. Därefter fortsätter vi ut mot havet till den fina byn Cadaques (restid ca 30 min med buss). En trevlig by att strosa i och här finns möjlighet att äta lunch i för den som önskar. Den som vill kan besöka ytterligare ett Dalimuseum här. På eftermiddagen åker vi genom vacker natur tillbaka till Malgrat de Mar. På kvällen gemensam middag.

DAG 6      25/4 Tosse de Mar
Efter frukost tar vi bussen tillsammans med vår svensktalande guide till byn Tosse de Mar. Tosse de Mar är en liten ort med ca 6000 innevånare. Orten som av Marc Chagall kallades det blå paradiset ligger vackert beläget med många stränder. Bredvid Tosse de Mar ligger Villa Vella som är en bevarad medeltidsstad med anrika hus och kullerstensgator. Vi vandrar runt med vår guide och får också tid för lunch innan vi på eftermiddagen tar bussen tillbaka till Malgrat för middag.

DAG 7      26/4
Dagen till eget förfogande. Kanske dags att pröva spaanläggningen igen.
På kvällen samlas vi för gemensam middag.

DAG 8      27/4 Barcelona
Efter frukost har vi förmiddagen fri innan det dags att lämna Malgrat de Mar för denna gång. Vi åker med vår buss söderut de ca sju milen till storstaden Barcelona. Väl framme möter en lokalguide och tar oss på en 3-4 timmars rundtur i denna härliga och livfulla stad. Vi ser en härlig blandning av gammalt och nytt. Kyrkan La Grada är berömd, byggnader av Gaudi är fantasifulla och den gamla staden Barri Gotic består av gamla gränder. Här finns också den berömda gatan Las Ramblas, avenyn som leder ner mot havet. Efter rundturen åker vi till vårt hotell för incheckning. Kvällens middag äter vi ute på restaurang.

DAG 9      28/4 Vinbodega och Montserrat
Heldagstur med buss och svensktalande lokalguide. Vi börjar med att besöka vinbodegan Cavas Nadal, där vi provar deras vita viner och cava. Vi åker sedan vidare för lunch på trevliga Vinya Nova . Mätta och belåtna fortsätter vi upp på berget Montserrat. Härifrån är det en fantastisk utsikt och vi får tid att vandra omkring på egen hand innan vi på eftermiddagen återvänder till Barcelona. Middag på egen hand.

DAG 10      29/4
Dagen till eget förfogande. Ta vara på tiden och upptäck Barcelona!
Middag på egen hand eller efter färdledarens tips.

DAG 11      30/4
Tidig frukost. Vi skjutsas till flygplatsen och flyger på morgonen till Arlanda där vi får några timmar innan vi reser vidare till Skellefteå.

Hotell
Aqua Hotel Silhouette & Spa, Malgrat de Mar
H10 Itaca, Barcelona

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 950: –
Enkelrumstillägg: 2 900: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 415: –

I priset ingår:
Flyg Skellefteå-Barcelona tur & retur, Norwegian
10 övernattningar i dubbelrum inkl. frukost och 8 middagar
Vin/vatten ingår som måltidsdryck vid middagarna på hotellet i Malgrat
Två inträden till spa på hotellet i Malgrat de Mar
Utflykter och transfer enligt program
Skatter och avgifter
Svensktalande lokalguider
Färdledare under hela resan

Skriv ut
Dela med dig