Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

Det bästa av Belgien 6 sep

0

Njut av Belgiens kända öl och lyxiga choklad samtidigt som du upptäcker allt
annat som Belgien har att erbjuda!
Kloster, klocktorn, historiska byggnader, kullerstensgator och kanaler erbjuder en fascinerande inblick i Belgiens förflutna. Vi besöker orterna Bryssel, Ghent och Brygge på vår resa genom Belgien.

Dag 1      6/9
Tidig eftermiddag går vårt flyg från Skellefteå* mot Bryssel via Arlanda.  Vi landar före 18-tiden och blir hämtade av vår buss som kör oss till vårt centralt belägna hotell i Bryssel. Endast 15 minuters promenad från det
världsberömda torget Grand Place. Gemensam middag på kvällen.
*resa från annan ort, hör med oss på resebyrån.

Dag 2     7/9
Efter frukost är det dags för en annorlunda stadsrundtur till fots där vi får varma ingredienserna i ett historiskt lager som kryddats med en nypa tradition och en del folklore, kan även kryddas med några salta anekdoter. Denna härliga vandring är ett originellt sätt att upptäcka stadens centrum, öl och gastronomi och specialiteter i Bryssel. Vår specialiserade guide tar dig längs platserna i Bryssels centrum medan du samlar alla kända lokala specialiteter på vägen. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3     8/9
Idag har ni dagen till egna upptåg. Varför inte ta en närmre titt på EU-högkvarteret, besöka House of European History eller eleganta Grand Place. Om du är ute efter shopping så finns det söndagsmarknader lite överallt i
staden, fulla av fynd. Att gå tomhänt efter en shoppingrunda i Bryssel är en utmaning. Staden bjuder också på en hel del kyrkor, muséer och parker och för att inte tala om alla restauranger som erbjuder mat i världsklass!

Dag 4     9/9
Efter frukost hämtar vår buss och guide upp oss för att åka de ca 10 milen mot den historiska orten Brygge. Ungefär halvvägs stannar vi i Ghent. Ghent är en liten stad med stort hjärta. Här råder en perfekt harmoni mellan historia och nutid. Ena sekunden kan du beundra byggnader från 1300 talet för att i nästa ögonblick hamna mitt i ett toppmodernt område. Här väntar en kortare kanaltur med lite tilltugg för att sedan äta en lunch tillsammans. Här kommer det att finnas tid för egna strövtåg innan vi beger oss vidare för incheckning på vårt hotell och
gemensam middag på kvällen.

Dag 5     10/9
Idag stiger vi tillbaka i tiden och upptäcker den medeltida staden Brygge som verkar komma rakt ut ur en saga. UNESCOs världsarvsstad har fördel av sitt rika förflutna och erbjuder otaliga romantiska platser och underverk. Du kommer att bli förälskad i dess pittoreska kanaler, gotiska konstruktioner,  och det kulturliv som gör Brygge till det perfekta resmålet! Idag tar vår skandinaviskt talande guide oss på en rundtur för att lära känna staden närmre. Turen avslutas med en båttur på de pittoreska kanalerna så vi får upptäcka ”Little Venice” från en helt annorlunda och överraskande vinkel. Eftermiddag och kväll på egen hand.

Dag 6     11/9
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Idag finns det möjlighet att göra en guidad tur på Bourgogne des Flandres Brewery där ni bland annat får prova att blanda er egen öl. Är ni mer sugna på choklad så bör ni följa med på visning på Chocolatier Brugge och provsmaka belgiska choklad. Eller så väljer ni båda!
Eftermiddagen och kvällen på egen hand.

Dag 7     12/9
Dagen är fri för egna strövtåg. Passa på att strosa runt i Brygge! Den medeltida stadskärnan, som är upptagen på Unesco:s världsarvslista, är oerhört charmig med sin gamla hus och sina kanaler med alla små broar över.
På kvällen samlas vi receptionen innan vi promenerar till vår restaurang för vår avskedsmiddag.

Dag 8     13/9
Idag blir det en tidig frukost innan vår buss hämtar upp oss och kör de två timmarna till Bryssels flygplats. Vi väntas vara hemma i Skellefteå under eftermiddagen.

Hotell:
Bryssel: Thon Hotels Brussels City center
Brygge: Martin´s Brugge Hotel

Pris per person:
Del i dubbelrum: 13 795:-
Enkelrumstillägg: 3 995:-

Valfria tillägg per person:
Chodkladprovning: 150:-
Ölprovning: 550:-
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Bryssel tur & retur
  • Sju hotellövernattningar inkl. frukost
  • En lunch & tre middagar ink dryck.
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Lokala guider
  • Färdledare

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig