Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

FISKERESA till Söröya 25 september

0

 Dag 1     25/9

Tidig avresa från Skellefteå busstation med Arctic buss för att ta oss hela vägen upp till ön Söröya i Nordnorge. Efter vägen så stannar vi för frukost, lunch och middag innan vi slutligen tar färjan över till storfiskarens
himmelrike. Vid ankomst ¨checkar vi in¨ på respektive rum som är färdig bäddade.
Ca 30 minuter efter ankomst samlas vi i restaurangen/baren där campvärden den goa Göteborgaren Ralph Bengtsson med sin sidekick, den norske Söröya infödingen Aleksander Lind hälsar alla välkomna och går igenom allmänna regler och tips (ca 30 minuter).
Efter det valfritt om man vill sitta kvar i puben eller dra sig tillbaka för lite nattsömn.

DAG 2 – 4    26-28/9

Uppstigning tidig morgon (5-6 tiden) för frukost på respektive boende där man även gör i ordning lunchpaket (ex. maffiga mackor, kaffe, the, choklad att ta med i båten). När varje båtbesättning (4 pers) är redo knallar man ner till båthamnen där alla faciliteter finns och där man byter om och drar på sig flytoverall och hämtar ut fiskeutrustningen.
Därefter åker vi ut till lämpliga fiskeplatser som guiderna tipsat om kvällen innan beroende på vindar, tidvatten och inriktning på fiske.. Under resan om vädret är gynnsamt ska vi försöka ta oss ut till sportfiskets paradis, den enorma grundtoppen Storskaltaren.. Sportfiskets Mecka alla kategorier.
Guiderna brukar ofta bestämma inriktning efter ex. torsk, hälleflundra, spätta, havskatt, uer utifrån väderleksrapporten.
Vi fiskar som sagt bäst om vi är 4 personer per båt och de erfarna kan åka på egen hand och för de mindre erfarna finns guider som följer med i båten.
Längden på fiskedagarna är valfritt och de riktigt inbitna brukar inte ge sig förrän vid mörkrets inbrott och de som vill fiska lagom, bryter tidigare, så det pratar vi ihop oss om innan vi ger oss iväg.
Varje båt är försedda med plastbaljor/fisklådor där det normala är att varje båt delar lika på fångsten och efter avslutat fiske samlas alla som varit med i respektive båt för gemensam filé procedur där normalt en filéar, en förpackar, en håller rent och en förser dom andra med tillhörande dryck.. en standard procedur. Vid ankomst får alla en frigolitlåda som rymmer ca 20 kg filé, lådorna märks upp med namn och båtnummer och efter varje dag fylls alla lådor med lika mycket filé. Efter avslutat fiske och filé proceduren är avklarad så är det valfri aktivitet . Oftast vila och eller en ¨after fish öl¨ innan det är dags för kvällens middag… sen blir det zzzz!

DAG 5        29/9

Idag är sista chansen att slå alla rekord på ditt fiske. På eftermiddagen åker vi med vår buss tillbaka på färjan till fastlandet för att nattetid köra mot Skellefteåstad. Vi stannar för bensträckare efter vägen.
Frukost och lunchpaket ingår.

I PRISET INGÅR:

 • Resa med Arctic Buss t/r
 • Boende i tvåbäddsrum eller del i 6-bäddstuga fem nätter
 • Sängkläder och handdukar
 • Slutstädning av rum
 • Båt – tillsammans med tre andra fiskare. (Bränsle inkluderat)
 • Tillgång till rens- och frysrum
 • Tillgång till torkrum för overaller/stövlar etc
 • En frigolitlåda för hemtransport av fryst fångst (20 kg)
 • Frukost och Lunchpaket x 4 dagar (vid anmälan, ange ev. allergier)
 • Middag inkl 2 öl el. 2 vin x 3 kvällar (vid anmälan, ange ev. allergier)
 • Spö, Rulle, Lina
 • Flytoverall (vid anmälan, ange storlek)
 • Jigg, startkit inkluderar en komplett set med en tafs, öglor, jigg
 • SBG World Fishing resevärd med på plats på Söröya
 • Färdledare från Skellefteå

Övrigt:
– Vi fiskar från 23,5 ft Arronetbåtar med 150Hk Honda motorer på.
Dessa är utrustade med bästa elektronik från GARMIN .
– Säkerheten går alltid först!
– kombinationen alkohol och båt avråder vi till bestämt!
– Extra fiskeutrusning finns att köpa på campen
–  Badtunna/Jacuzzi finns utomhus
–  All köksutrustning som är nödvändig finns i alla boenden

PRIS PER PERSON: 15,995 :- / del i twinrum eller del i 6-bäddsstuga

 

Skriv ut
Dela med dig