Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: 11.00-14.00 Söndag: STÄNGT

FÖLJ MED FUHRMAN 8-15 maj

0

Följ med oss och Bosse Fuhrman (tidigare journalist på Norran) till det soliga Andalusien! Vi bor i den idylliska staden Nerja – ca 1 timmes resa från Malagas flygplats.  Här kombinerar vi ledig tid med spännande utflykter.
Så ta chansen att få lite sommar innan sommaren börjar i Sverige! Bosse kommer också att berätta anekdoter ur sitt liv och människor han mött.

DAG 1 8/5
Vi samlas tidigt på morgon på flygplatsen i Skellefteå och flyger till Arlanda. Här får vi ett par timmar innan vi flyger vidare med direktflyg Arlanda – Malaga där vi landar vid 15-tiden. Buss och transferguide möter oss och vi åker med bussen ca en timme via Malaga till Nerja och vårt hotell, 4 stjärniga Perla Marina. Vi får lite egen tid innan det är dags för middag på vårt hotell. Resten av kvällen för fria aktiviteter. Vi bor ca 900 m från Nerjas absoluta centrum. Hotellet ligger vid stranden och alla rum har havsutsikt! (M)

DAG 2 9/5
Idag hämtas vi på förmiddagen av vår svensktalande guide och vi ska gå på en stadspromenad för att lära känna stan. Nerja är en idyllisk spansk stad med mestadels låga vita hus, inte ens i centrum finns höghus. Mest berömd är Europabalkongen där du kan se över Medelhavet mot Afrika. Här finns också gott om restauranger och butiker. Många svenskar som bor vid ”solkusten” har fattat tycke för den genuint spanska staden Nerja.
Efter vår rundvandring har vi eftermiddagen och kvällen på egen hand. (F)

DAG 3 10/5
Vi startar vår heldagstur med buss och svensktalande lokalguide tidigt efter frukost och åker vi västerut via Malaga upp i bergen och den mytomspunna staden Ronda. Väl framme så möts vi av vår lokala engelsktalande guide. Ronda är en traditionell morisk stad med många sevärdheter. Vi ser den kända bron över avgrundsklippan och andra broar och utsiktspunkter. En mycket speciell stad som vi får veta mycket om under vår rundvandring. Vi besöker sedan en speciell bodega där vi provar vin med tilltugg. Man serverar sig själv ur vinfontänen eller tunnorna! Vår värdinna berättar om vinerna och här bjuds man på både starkvin, vitt och rött. Efter denna gemytliga avslutning bär det sen hemåt till Nerja igen. Kvällen fri för egna aktiviteter.  (F)

DAG 4 11/5
Efter frukost kommer buss och svensktalande lokalguide för dagens utflykt. Vi åker upp till det höglänta och otillgängliga Alpujarras och besöker vinbodegan Haza del Lino. Vägen går genom ett storslaget bergslandskap, och vacker och dramatisk natur inramar vår dag. Vid bodegan (som ägts av samma familj i flera generationer) möts vi av den nuvarande ägaren. Han visar oss runt odlingarna, bodegan och vintillverkningen. Sedan är det dags för lunch. Vi äter utomhus, om vädret tillåter, en riklig tapaslunch och vår värd berättar om de fem viner vi smakar till maten. Vi får också möjlighet att handla vin innan vi på eftermiddagen återvänder till Nerja. Kvällen fri för egna aktiviteter. (F)

DAG 5 12/5
Nu får vi en heldag att själva upptäcka Nerja.  (F)

DAG 6 13/5
Idag kan vi göra en extra utflykt med buss och svensktalande guide till staden Granada och den fantastiska moriska borgen Alhambra. Här bodde den moriske sultanen som styrde det arabiska väldet i Spanien. Palatset byggdes mellan 1100-1300-talet. Det är inte bara en försvarsanläggning, här finns också större
trädgårdar och springbrunnar. Vår lokala guide visar oss runt på borgen.

OBS
det blir allt svårare med biljetter men man kan få dag bekräftat men tiden på Alhambra kan bli tidig förmiddag eller sen eftermiddag, så vi får ställa dagen efter detta. Tänk också på att vi går mycket denna dag så ha bekväma skor.

Extra: Matchen Granada-Real Madrid. Är du intresserad av detta så anmäl detta när du bokar resan. Du får sedan ett pris och kan bestämma dig. Matchen går nog 21.00 denna dag. Gemensam middag i Granada. (F)

DAG 7 14/5
På förmiddagen åker vi med buss och guide till de närbelägna Nerjagrottorna. Vi möts av en guide. Grottorna är Europas största grottsystem och det är i de öppna delarna inga trånga obehagliga passager utan grottorna består av mestadels stora salar. En fantastisk upplevelse är alla stalakiter, världens största kolonn och de enorma salarna där man ibland har operaföreställningar med 800 sittplatser.
Efter denna upplevelse åker vi tillbaka till stan för en ledig eftermiddag. Vi samlas sedan för en gemensam avslutningsmiddag på en restaurang i stan. (F, M)

DAG 8 15/5
Dags att packa och ta adjö av Nerja för denna gång. Vi lämnar hotellet tidig förmiddag för att åka via Oslo och Arlanda innan vi landar i Skellefteå på kvällen. (F)

Pris: 13,500,-/del i dubbelrum 
Enkelrumstillägg: 1995,-

I priset ingår:

Flyg Skellefteå-Malaga tur & retur
Sju hotellövernattningar inkl. frukost
Två middagar + lunch dag 4
Alla transporter och utflykter enligt program
Lokala guider
Färdledare

Valfria tillägg per person:

Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring:
Utflykt Granada:
950,-
Fotbollsmatch:
meddelas senare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig