Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Georgien 22 maj

0

Georgien, en vacker och annorlunda resa! Tillsammans med vår svenska guide får vi upptäcka detta spännande resmål. Genom sitt läge mittemellan Europa och Mellanöstern har Georgien välsignats med en otroligt omväxlande natur, kultur och mat. Här, mitt i Kaukasien, har människor från när och fjärran mötts sedan urminnes tider.

Dag 1      22/5
Flygresa från Skellefteå via Stockholm och Istanbul till Tbilisi.
Nattflyg Istanbul – Tbilisi, planet landar nästa dag tidigt på morgonen.

Dag 2      23/5
Vi landar i Tbilisi tidigt på morgonen och välkomnas av vår svensktalande guide. Från flygplatsen åker vi direkt till vårt hotell för några timmars vila innan vi ger ut oss på en stadsvandring i gamla stan. Tbilisi är pittoreskt beläget vid floden Kura och omgivet av berg på tre sidor. Staden är känd för sin blandning av olika kulturer och här finns georgisk-ortodoxa kyrkor, moskéer, synagogor och romersk-katolska kyrkor. Vi ser de flera hundra år gamla Metekhikyrkan, Sionikatedralen och Anchiskhatikyrkan.
Den moderna linbanan tar oss upp till Mother Georgia-statyn och sedan vidare till Narikala Fortet som tronar högt uppe på en kulle. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden med fina fotomöjligheter.
Från fortet fortsätter vi till fots och får lite tid på egen hand innan vi på kvällen träffas för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 3     24/5
Färden går norrut mot Kaukasusbergen längs den s.k. Georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker väg-sträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvali Reservoaren. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Här gör vi ett hembesök hos en av byborna och äter vår lunch där. Stepantsminda är mest känd för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på toppen av ett berg. I jeepar tar vi oss uppför berget till kyrkan. När vi nått toppen belönas vi med en bedårande utsikt över Kaukasusbergen och byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Vi åker sedan till vårt hotell i Gudauri där vi tillbringar natten.
Lunch och middag ingår.

Dag 4     25/5
Idag besöker vi den antika grottstaden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur berget. Platsen, som ligger vid den gamla Sidenvägen, var en gång i tiden en viktig handelspost och en livlig stad. Idag återstår dock mindre än hälften av de ursprungliga grottorna. Vi gör ett stopp i den närbelägna staden Gori där den kände diktatorn Josef Stalin föddes. Vi besöker Stalinmuseet som är dedikerat till hans liv. Vi stannar även till i kurorten Borjomi som är känd för sitt hälsosamma mineralvatten innan vi ankommer i Akhaltsikhe där vi checkar in på vårt hotell och äter en trevlig middag.
Lunch och middag ingår.
Observera: Vid dåligt väder så utgår besöket i grottstaden, då det blir väldigt halt och svårt att gå i området.

Dag 5      26/5
Äventyret fortsätter och vi beger oss mot den fascinerande klippstaden Vardzia som räknas till ett av Georgiens största historiska monument. Staden byggdes på 1100-talet som en försvarsanläggning mot bland annat Mongolerna. Då bestod komplexet av cirka 3000 grottor med hundratals rum, vinkällare, flera kapell och apotek. Två tredjedelar av staden förstördes dessvärre i en jordbävning år 1283 men det som finns kvar att skåda idag är imponerande nog. Vi gör ett kortare stopp vid Khertvisi Fästning som ligger vackert beläget på en klippa vid floden Mtkvari och är en av de äldsta fästningarna i Georgien. Senare på eftermiddagen återvänder vi till Tbilisi.
Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 6      27/5
Dagen börjar med ett besök i världsarvsstaden Mtscheta, belägen precis där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi
Jvari-klostret som med sin gudomliga panoramautsikt är en favoritplats för nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Vi gör ett besök vid den stora Svetitskhovelikatedralen. Det sägs att Kristi mantel är begraven just här, därför är det en av de heligaste platserna i Georgien och flera av landets kungar ligger begravda här. Vi åker vidare till byn Chardakhi där vi besöker Georgiens enda ekologiska vinodling. Vi får veta mer om hur
kvevri-vinerna produceras i enlighet med uråldriga traditioner. Här finns möjlighet att köpa Georgiska viner av toppklass. De som vill får även prova Georgiskt brännvin.
På eftermiddagen har vi tid på egen hand i Tbilisi.
Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 7     28/5
Frukost på hotellet innan vår buss tar oss till flygplatsen för hemresa. Vi åker via Istanbul och Arlanda och beräknas landa i Skellefteå sen kväll. Mat och dryck ingår på flyget till Arlanda.

Hotell:
TBILISI: Hotel Gallery Palace ****
GUDAURI: Hotel Marco Polo ****
AKHALTSIKHE: Hotel Lomsia ***

Pris per person:
Del i dubbelrum: 17 650:-
Enkelrumstillägg: 1 950:-
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 650:-
Kompletterande reseförsäkring:

I priset ingår:
– Flyg Skellefteå – Tbilisi i ekonomiklass tur och retur.
– Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard (kort natt vid ankomst inkluderad)
– Svensktalande guide.
– Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
– Frukost alla dagar, måltider enligt program exkl. dryck.
– Alla transporter i Georgien.
– Dricks till chaufförer och guider.
– Flygskatter och säkerhetsavgifter.
– Färdledare

Skriv ut
Dela med dig