Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

Hurtigruten, endast 4 platser kvar!

0

När du reser med Hurtigruten besöker du inte bara norska kusten- du blir en del av den. Från det ögonblick du sätter foten ombord kommer du märka av den speciella atmosfären. Trots det rofyllda lugnet och den sakta färden genom det vackra landskapet kommer dina sinnen att skärpas. De stora däcksytorna och panoramasalongen på fartyget tar oss närmare naturen så att vi kan njuta fullt av utsikten över det skiftande landskapet.

DAG 1 27/8
Vi samlas på Skellefteå Airport Airport för gemensam färd mot Arlanda. Flyget mot Bergen avgår mitt på dagen och vi landar tidig eftermiddag. Vår transfer tar oss till hamnen där vi får gå ombord på vårt fartyg Richard With.
20.00 seglar hon ut från Bergen och vi påbörjar vår resa norröver.

DAG 2 28/8
Idag kommer vi att gå in i den omtalande Geirangerfjorden som finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Innan vi går in i Geirangerfjorden stannar vi i Ålesund som är mest känd för sina vackra Jugendarkitektur byggnader med spiror och torn.

DAG 3 29/8
Denna morgon ankommer vi till Trondheim, Norges tredje största stad. Det är en stor stad med norska mått mätt, men Trondheim har ändå lyckats bevara charmen och intimiteten hos en liten stad. Efter en katastrofal brand som förstört större delen av staden 1681 gjordes de nya gatorna breda för att hindra elden från att spridas. Här finns möjligheten att besöka Nidarosdomen som är världens nordligaste katedral och Norges nationella helgedom. Bygget påbörjades 1070 på platsen för Sankt Olavs grav.

DAG 4 30/8
Idag korsar vi polcirkeln! Denna osynliga linje ligger på 66°33’N och markerar gränsen till Arktis. Är det första gången du seglar i arktiska farvatten uppmärksammas det med en högtidlig polcirkelceremoni. Senare på eftermiddagen kan du se den 1 000 meter höga Lofotsväggen träda fram allt tydligare vid horisonten. Lofoten är en oförglömlig upplevelse med sina majestätiska granitklippor och vita sandstränder.

DAG 5 31/8
Förbered dig på en dag där möjligheterna är oändliga! Under morgontimmarna gör vi korta stopp i Risøyhamn, Harstad och Finnsnes. Vi fortsätter sedan till Tromsø, Arktis huvudstad. Här gör vi ett längre stopp så passa på att gå av och njut av en fantastisk stad. Tromsø erbjuder flera utflykter. Året runt finns möjligheten att följa med expeditionsteamet på vandringar eller ta chansen att se hela Tromsø och följ med på en sightseeingtur. Efter en dag full av upplevelser styr vi vidare norr över.

DAG 6 1/9
Idag är vi högst upp på den europeiska kontinenten. Njut av det magnifika subarktiska landskapet när vi passerar 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap. Vi gör ett kort stop i Hammerfest tidigt på morgonen innan vi fortsätter till Honningsvåg, porten till det spektakulära Nordkap. Här kan du följa med på en valfri utflykt till Nordkapsplatån där du befinner dig på 71°10’21´N, bara 200 mil från den geografiska Nordpolen. När du står högst upp på den 307 meter höga Nordkapsplatån och beundrar utsikten känns det verkligen som du är vid världens ände. Vi fortsätter sedan norrut in i hjärtat av samernas rike och passerar deras gamla heliga plats, klippformationen Finnkirka. Därefter börjar vi närma oss vårt nästa stopp som är fiskeläget Kjøllefjord.

DAG 7 2/9
Landskapet blir alltmer dramatiskt ju närmare vi kommer Kirkenes, som är vår slutdestination på denna resa. Vi anländer till närliggande Vadsø tidigt på morgonen och strax efter frukost lägger vi till i Kirkenes. Vi går av fartyget tillsammans och vår privata transfer tar oss sedan till flygplatsen där vårt flyg avgår mot Arlanda via Oslo. Vi ankommer till Arlanda på eftermiddagen och åker sedan vidare med vårt flyg till Skellefteå.

PRIS PER PERSON: 24,775,-/person i Arctic Superior
20,875,-/Person i Polar Utvändig
18,975,-/person i Polar Invändig

I priset ingår:

  • Flyg tur & retur
  • Del i vald hyttkategori
  • Helpension, frukost, lunch & middag exkl. dryck
  • Samtliga transfers enligt program
  • Färdledare
Skriv ut
Dela med dig