Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Irland 26 april, SLUTSÅLD

0

Ett besök på den gröna ön ger mycket för både kropp och själ.
Vi gör en rundresa på ön, besöker kända platser som t ex Killarney,
åker den vackra turen Ring of Kerry och besöker såklart öns största turistattraktion Cliffs of Moher.
Orter som Galway och landskapet Connemara får också ett besök av oss.
Resan avslutas med huvudstaden Dublin.

DAG 1                26/4
Avresa från Skellefteå tidig morgon* via Arlanda till Dublin där vi landar vid 11-tiden. Vår guide möter oss och vi påbörjar vår rundresa med en färd mot Killarney där de första två nätterna spenderas. Resan tar ca fyra timmar och under färden tar vi lunchpaus samt besöker ett stuteri och en mycket vacker Japansk trädgård i Kildare. Trädgården designades i början av 1900-talet och symboliserar mannens liv. Den är känd som den finaste japanska trädgården i hela Europa. Kvällen avslutas med middag på hotellet. (L,M)
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2                27/4
Idag väntar vackra landskap under den berömda rutten Ring of Kerry, den mystiska och oförstörda regionen av Irland. Dess spektakulära skönhet är ofrånkomlig och beskrivs ofta som en av de mest natursköna vägarna i Europa. Här finns några av Irlands vackraste stränder, urgamla arvegods såsom Iron Age Forts & Ogham stones, gamla kloster och ett landskap som karvats ut av den senaste istiden för 10.000 år sedan!
Första stoppet blir i byn Glenbeigh och dess torvmuseum. Under besöket lär vi oss hur en liten by fungerade under 1800-talet. Efter besöket finns tid att njuta av en utmärkt Irish Coffee.
Vi fortsätter på ringen till nästa besök hos Brendan Ferris och hans vallhundar. Fårfarmaren ger en imponerande uppvisning av sina vallhundar och livet på en fårfarm i Kerry. Det är otroligt hur enkelt det ser ut för Brendan att med hjälp av sina hundar lugnt samla ihop och föra in fåren i sin fålla. Efter showen finns det möjlighet att ställa frågor och att bekanta sig lite närmare med de ulliga djuren! Vi stannar och äter lunch på vägen. Vid ankomst till Killarney finns, om tiden tillåter, tid till eget förfogande. Dagen avslutas med middag på hotellet. (F,M)

DAG 3               28/4
Vi checkar ut från hotellet och fortsätter vår resa mot Mizen Head, Irlands mest sydvästliga punkt.
Mizen Head i County Cork ligger längst ut på en halvö och är en stor turistattraktion på Irland, känd för sina dramatiska klipplandskap och fantastiska utsikt. Har vi tur kan vi se sälar, delfiner och även valar härifrån. Vi stannar till i Crookhaven där vi avnjuter en lunch i vacker miljö. Därefter fortsätter vi mot Bantry där vi efter incheckning på hotellet får egen tid innan vi samlas för gemensam middag. (F,L,M)
DAG 4               29/4
Vi reser vi mot Galway, med ett stopp vid Bunratty Castle på vägen. Här finns möjlighet att äta lunch, alternativt bara avnjuta en kaffe i de vackra omgivningarna. Vi fortsätter sedan vidare mot Cliffs of Moher, en av Irlands största turistattraktioner. 214 meter över havet sträcker sig de magnifika klipporna som är 8 km långa.
O’Briens torn står stolt och blickar över klipporna. Från Cliffs of Moher kan man, en klar dag, se Aranöarna, Galway Bay, The Twelve Bens, the Maum turk bergen i Connemara och Loop Head i söder.
Resan fortsätter genom Burrenområdet i county Clare, ett fascinerande kalkstenslandskap av platåer och backar. Västra sidan inkluderar de majestätiska Cliffs of Moher, Aran öarna och Connemaras stränder.
Burren är en historisk och arkeologisk guldgruva med mer än 90 megalitgravar, stendösar, ett keltiskt high-cross och ett antal ringfort.
Naturen i Burren är väldigt ovanlig, med arktiska-, alpina- och medelhavsväxter blandade. Bergsklättrare och grottälskare besöker ofta denna delen av Irland.
Slutligen kommer vi till Galway där incheckning på vårt hotell samt middag väntar. (F,M)

DAG 5           30/4
Vår guide möter oss vid hotellet och vi gör en stadsrundtur till fots. Galways stadspromenad är bäst att göra till fots eftersom den gamla stadskärnan är väldigt liten och full av smala men intressanta gränder att utforska.
Staden har medeltida drag och vid vissa ställen kan man fortfarande se den gamla stadsmuren. Under rundturen får vi se Lynch’s Castle, Eyre Square, Spanska arken och katedralen.
Galway fullkomligt svämmar över av intressanta byggnader och områden. Dessa härstammar från det kulturella och historiska arvet som sträcker sig tillbaka till tidig kristendom. Under medeltiden regerades Galway av 14 stammar. Namnet lever kvar än idag då den fortfarande kallas stammarnas stad, City of the Tribes. Många av byggnaderna och monumenten är välbevarade och är en välintegrerad del av det dagliga livet i Galway.
Efter stadsturen gör vi en utflykt i det vackra landskapet Connemara. Vi får en insikt i livet på den irländska västkusten och besöker vackra Kylemore Abbey.
Kylemore kloster är den äldsta benediktinska kyrkan i Irland. Nunnorna som bor här sedan 1920 har en lång historia som når tillbaka 340 år. Före nunnorna ägdes huset av Mitchell Henry, en engelsk affärsman som blev förälskad i det fagra landskapet här. Han byggde även en Gothic kyrka mellan 1877 och 1881 som ett minne av hans fru, som gick bort i sjukdom alldeles för tidigt.
Vi får en naturskön resa tillbaka till Galway där en gemensam middag väntar. (F,M)

DAG 6          1/5
Vi checkar ut från hotellet och påbörjar resan genom landet mot huvudstaden Dublin. Första stoppet blir vid ett en av Irlands finaste whiskeytillverkare, Tullamore Dew, tillverkad i den lilla staden Tullamore i Co Offaly sedan 1829. Rundturen görs i ursprungslokalerna där allt startade för nästan två sekel sedan. Följ med tillbaka i tiden och lyssna på berättelserna om personerna som gjorde Tullarmore Dew världskänt, hur kornet behandlas för att växa och varför änglarna alltid får sin andel. Turen avslutas med en provsmakning och därefter äter vi lunch på destilleriets The Bond Restaurant innan vi fortsätter till huvudstaden.
Innan incheckning på vårt hotell väntar en guidad stadsrundtur där vi får möjlighet att bekanta oss med stadens historia och den livliga nutiden.
Vi besöker huvudgatan O’Connell Street, det nya monumentet Spire of Dublin och huvudpostkontoret GPO, som förr i tiden var en viktig plats för den irländska kampen för självständighet. Vi ser Dublins glansfulla kvarter samt parkerna St. Stephen’s Green och Phoenix Park som påminner om glamour på 1700-talet. De nya byggnaderna visar den moderna och livliga huvudstaden. Dublin kan beskrivas som en härlig blandning av supermodernt och väldigt gammalt!
Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet. (F,L,M)

DAG 7          2/5
Dagen till eget förfogande. Dublin erbjuder mycket att se och uppleva.
Huvudgatorna för shopping är Grafton Street på södra sidan av floden Liffey och Henry Street på norra sidan. Det finns ett stort utbud av affärer, från exklusiva butiker till billigare alternativ. För den historieintresserade är det bara att dyka in i Dublins historia, t ex Trinity Universitets gamla bibliotek och historiska byggnader runt om i staden.
På kvällen samlas vi för gemensam promenad till Arlington Celtic Night där
middag och en irländsk show väntar. Arlington Hotel Knightsbridge bar har en irländsk Celtic kväll som är en minnesvärd upplevelse. Kvällen börjar med god mat, dryck och traditionell irländsk musik och dans. Under kvällen dansar de världsberömda Celtic Rhytm och bandet spelar irländska ballader. (F,M)

DAG 8          3/5
Vår transferbuss tar oss till flygplatsen och vi påbörjar hemresan. Efter planbyte på Arlanda är vi tillbaka i Skellefteå tidig kväll. (F)
F=frukost         L=lunch              M=middag

HOTELL
Killarney, Holiday Inn Killarney***
Bantry, The Maritime Hotel****
Galway, Victoria Hotel***
Dublin, Bushwells Hotel***

Pris per person:
Del i dubbelrum: 16 950: –
Enkelrumstillägg: 2 750: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 325: –

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Dublin tur och retur
  • Samtliga transfers enligt program
  • Del i dubbelrum inkl. frukost på samtliga hotell
  • Sju middagar och tre luncher enligt program
  • Samtliga utflykter enligt program
  • Svensktalande guide
  • Färdledare från Arlanda

 

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 23/1

 

 

Skriv ut
Dela med dig