Öppettider 1/6-17/8:
Måndag – Fredag: 09.30 – 17.00, Lördag: STÄNGT, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Julmarknad München 30 nov

0

Inför julen sker det alltid magi i de tyska städerna när doften av Glüewein, kanel och brända mandlar sprider sig. München är en storstad som lyckats bibehålla en charmig småstadsatmosfär.

Med vår svensktalande lokalguide presenteras guldkornen med en härlig julkänsla över hela resan.

 

Dag 1          30/11  
Avresa från Skellefteå* tidig morgon via Arlanda till München där vi landar vid 13-tiden. En svensktalande guide möter upp oss och vi påbörjar en  guidad stadstur genom en av Tysklands vackraste städer. Gemensamt dyker vi in i den eleganta metropolen som präglas av en pittoresk innerstad, spännande kvarter, konst och kultur, teknisk framgång, vackra parker och så klart fotboll samt en öltradition som är vida känd. Efter incheckning på hotellet ges tillfälle till en stunds vila innan vi samlas för en gemensam välkomstmiddag på ett närliggande värdshus med bayerska specialiteter i hemtrevlig miljö.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG          1/12
Efter frukost väntar vår guide i hotellets reception. Gemensamt upptäcker vi München i sin vackraste julprydnad. Medan vi tar del av spännande information om stadens historia och en del anekdoter om dagens människor strosar vi i lugnt tempo över den världsberömda Christkindlmarkt. Lite här och var stannar vi till vid bodarna, möter personal och får ett smakprov av brända mandlar och andra godsaker som tillhör en typisk tysk julmarknad. Turen avrundas med en värmande Glühwein som serveras av en av Münchens bästa Glühweinförsäljare. Eftermiddag/kväll lämnas fri för egna aktiviteter.

Tillval: 19.30 Middag med ölprovning – Schiller Bräu München.
I fräsch och mysig bryggerimiljö präglad av glansiga kopparkittlar serveras bayersk husmanskost efter farmors recept. Börja kvällen med en provning på husets egen öl som bryggs i källarvåningen. Bryggmästaren tar er gärna på en tur genom mikrobryggeriet.

DAG 3          2/12
Frukost. Förmiddagen är fri för egna aktiviteter t.ex. julshopping då butikerna håller extra öppet under advent. På kvällen får vi uppleva en adventskonsert i det kungliga bröllopskapellet Hofkapelle Residenz som tillhör Residenz Münchens. Generationer av släktet Wittelsbachers kungligheter gifte sig här. Efter konserten fortsätter vi till Münchens äldsta vinrestaurang som välkomnar oss under anrika valv med en välkomponerad meny, goda viner och nybryggt öl. Köket inspireras av regionens specialiteter. Här serveras vi en trerätters middag exklusive dryck.
DAG 4          3/12
Efter frukost hämtas vi på hotellet för färd till flygplatsen och resan mot Arlanda. Vi landar 14.35 och tar därefter nästa flyg tillbaka till Skellefteå där vi beräknas landa tidig kväll.

 

HOTELL

Arthotel Munich *** http://www.arthotelmunich.com/
Detta hotell ligger 5 minuters promenad från Münchens centralstation och platsen för Oktoberfest. Spårvagnar, tunnelbana och S-Bahn (pendeltåg) ligger bara 5 minuters promenad från Munich Arthotel och ger dig bra förbindelser till hela staden. De rymliga rummen är ljudisolerade, har luftkonditionering, gratis WI-FI, minibar och TV med kabelkanaler. Rökfritt. En generös frukostbuffé serveras i Arthotels ljusa frukostmatsal. På kvällarna kan du njuta av snacks i den färgglada Bar Art.

Pris per person:
Del i dubbelrum: 9 875:-/person
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Middag med ölprovninig: 665:-/person
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:

  • Flyg med SAS Skellefteå-München tur och retur
  • Färdledare med under resan
  • Del i dubbelrum på Arthotel Munich
  • Program/aktiviteter enligt program
  • Svensktalande guide
  • Frukost alla dagar samt middag dag 1 och 3
  • Flygskatter

 

 Sista bokningsdag 31/8-2018

 

Skriv ut
Dela med dig