Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Kanada 31 augusti

0

En 12 dagars bussresa genom två av de mest populära staterna
Alberta och British Columbia i Västra Kanada.
Vi får ett smakprov på vad detta enorma land kan erbjuda och känner på storstadspulsen
i två av de största städerna, Edmonton och Vancouver.

Höjdpunkten är nog resan genom några av de stora nationalparkerna
Banff och Glacier, vilka räknas som några av de mest majestätiska och imponerande
trakterna i världen.

DAG 1      31/8
Avresa från Skellefteå* via Arlanda och Reykjavik till Edmonton där vi landar tidig kväll. Buss möter och kör oss till vårt hotell, Comfort Inn Downtown, centralt beläget i Edmonton. En behaglig start på resan med två nätter på hotell. (F)
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2      1/9
För att få ett bra grepp om staden, gör vi en orienterande stadsrundtur med lokalguide. Capitolium och
Ice District, som båda ligger i det moderna Edmonton och den mysigare delen Strathcona söder om floden Saskatchewan, finns med på rundturen. I Edmonton finns ett av världens största ”Shopping Mall”, med över 800 butiker, isrink och tivoli. Rundturen slutar här och de som önskar kan tillbringa resten av dagen här och ta sig tillbaka till hotellet på egen hand. Det finns utmärkta förbindelser med centrala staden. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. (F,M)

DAG 3      2/9
Vi lämnar storstaden bakom oss och beger oss ut på prärien söderut. Efter en timmes bussfärd gör vi ett stopp på en farm där familjen tar emot och berättar om hur ett ”vanligt” liv tilldrar sig. Familjen är svensktalande. Det ingår ”11-kaffe” under besöket. Ett par timmars resa söderut ligger ett mycket speciellt område, Drumheller, med egendomliga naturformationer och urgamla fossilfynd. Bland annat finns världens största konstgjorda Dinosaurie. I området finns även egendomliga sandstensformationer s.k. Hoodoos. Vi övernattar på Comfort Inn i Drumheller (275 km) (F)

DAG 4      3/9
På vår väg västerut kommer vi först genom Calgary, känd som OS värd för vinterspelen 1988. Vi sätter kurs mot ”the Rockies” och efter ca ½ timme når vi den lilla mysiga skidorten Banff där vi gör ett lunchstopp. Dagens mål är Lake Louise och vårt hotell Deer Lodge, en rustik byggnad med stor alpin känsla. Här bor vi två nätter (300 km), (F)

DAG 5      4/9
Dagsutflykt genom Banff nationalpark. En fantastisk väg har anlagts längs med de majestätiska Klippiga Bergen, Icefield Parkway. Efter ca två timmars busstur kommer vi till nationalparkens häftigaste upplevelser. Först gör vi en tur med specialbyggda fordon ut på världens största glaciär utanför polarområdena, Columbia-glaciären. En otrolig känsla att åka ut på en 300 m tjock ismassa. Vid återkomsten till besökscentret väntar ännu en svindlande upplevelse, Glacier Skywalk, en stål- och glaskonstruktion ca 300 m över dalgången. Det är verkligen som att se terrängen ur fågelperspektiv. Vi är tillbaka vid vårt hotell tidig eftermiddag. (300 km). (F)

DAG 6      5/9
Idag passerar vi över den s.k. Continental Divide, bergsryggen som fördelar flodernas vatten till antingen Stilla Havet västerut eller Atlanten österut. Vi kommer även att komma till delstaten British Columbia, där vi tillbringar resten av resdagarna. Även i den här delstaten dominerar bergen. Vi åker genom tre nationalparker på rad: Yoho, Glacier och Revelstoke. Bergen blir något lägre men det är fortfarande otroligt vackert. Högsta passhöjden är Rogers Pass i Glacier National Park. Vi bor på Gateway Inn i Revelstoke, centralt beläget.
(230 km) (F)

DAG 7      6/9
Trans-Canada-Highway fortsätter sin vindlande väg västerut genom Sushwaps sjöområden och de idylliska småstäderna Sicamous och Salmon Arm. Vi gör en liten avstickare från huvudvägen för att besöka en ung vingård, Celista, på sluttningen av Lake Sushwap. Vi får en guidad tur och naturligtvis provsmaka gårdens viner. I dessa natursköna trakter bland berg och sjöar intar vi vår lunch på Quaaout Lodge, vid Sushwap Lake. Det återstår bara en timmes vacker väg till dagens etappmål Kamloops där vi bor på Travelodge.
(240 km), (F,L)

DAG 8       7/9
Resans sista etapp genom British Columbia följer Coquihalla Highway via staden Hope, ner mot det bördiga jordbruksområdet vid floden Frasers delta och genom Vancouvers många förstäder. Vi installerar oss för tre nätter på centralt belägna Comfort Inn. (350 km), (F)

DAG 9-10   8-9/9
Vancouver är en av världens vackraste platser och Kanadas tredje största stad som stod värd för de olympiska vinterspelen 2010. Det spektakulära läget mellan mäktiga höga berg och Stilla Havet slutar aldrig att fascinera. Här hittar man allt som förknippas med en storstadssemester, plus en hel del storslagen natur.
Mitt i Vancouver ligger den enorma Stanley Park där man utan vidare kan spendera flera timmar bara med att promenera omkring och betrakta folklivet. Bland sevärdheterna finns Vancouver Aquarium, Vancouver Art Museum och den stora Stanley Park. Downtown Vancouver är fullpackad med skyskrapor, härliga shoppinggator och det gemytliga Gastown, Vancouvers ursprung.

Vi gör en orienterande rundtur under vår första dag. Det ger en bra grund för att på egen hand utforska det som mest intresserar. Vancouvers gynnsamma läge vid Stilla Havet gör att det finns möjlighet att åka på valsafari. I vattnen utanför finns stora chanser att få se olika typer av späckhuggare, stora knölvalar och andra marina djur som sköldpaddor, sjölejon, sälar och vithövdade örnar. Denna tur sker mot tillägg och måste bokas i förväg. Ca pris SEK 900.- inklusive transfer. Reslängd 3 – 5 timmar.

DAG 11-12  10-11/9
Dags för hemresa. Flyget avgår på eftermiddagen från Vancouver. Mellanlandning i Reykjavik och ankomst till Stockholm Arlanda mitt på dagen nästa dag. Därefter åker vi vidare till Skellefteå där vi förväntas landa under eftermiddagen.

HOTELL
Edmonton: Comfort Inn Downtown
Drumheller: Comfort Inn Drumheller
Lake Louise: Deer Lodge
Revelstoke: Gateway Inn
Kamloops: Travelodge
Vancouver: Comfort Inn

Pris per person:
Del i dubbelrum: 29 975: –
Enkelrumstillägg: 7 900: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Valsafari i Vancouver: ca 900: – , måste beställas och betalas i förväg.
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 570: –

Tillkommer:
eTA – Eletronisk inreseregistrering. Ansök själv på:
https://officiell-canada-eta.se

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-Arlanda tur & retur
Flyg med Icelandair Arlanda-Reykjavik-Edmonton/Vancouver-Reykjavik-Arlanda
Flygskatter
10 nätter logi på hotell inkl. frukost
En lunch, en middag, vinprovning, besök på lantgård
Samtliga bussresor
Entré till Drumheller Museum, Glaciärtur, Glacier Skywalk
Stadsrundturer i Edmonton och Vancouver med engelsktalande lokalguide
Dricks till chaufförer och guider
Svensk färdledare

F=Frukost      L=Lunch     M=Middag

 

Teknisk arrangör: Trackers

Skriv ut
Dela med dig