Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Kroatien 24 maj

0

På en halvö söder om Zadar ligger den vackra hamnstaden Biograd, ”den vita staden vid havet”. Det är en lummig stad vars hamnpromenad har en underbar utsikt, flera små öar smyckar kanalen mellan fastlandet och de större öarna i Zadars skärgård. 1935 byggdes det första hotellet på den plats där Hotell Ilirija nu står och där vi bor hela veckan. Tre utflykter och halvpension ingår.

Dag 1     24/5
Mitt på dagen åker vi från Skellefteå busstation tillsammans* upp till Luleå och vårt direktflyg till Split. Vi landar på kvällen och möts av vår guide och buss som tar oss norrut de 14 mil till Biograd och vårt hotell för veckan.
* Vill du kliva på efter vägen så meddela detta vid bokning.

Dag 2     25/5
Efter lite sovmorgon och en god frukost så beger vi oss mot den vackra kuststaden Zadar en stadsruntur. Zadar har ca 70,000 invånare och det gör den till Kroatiens femte största stad. 2016 blev Zadar framröstat till Europas bästa resmål, bland annat för den dynamiska atmosfären med en blandning av tradition om modernitet. Korsningen av historiskt maktcentrum och trendig stad gör att Zadar får en lite annan prägel än de andra orterna längs den Adriatiska kusten. Här får ni egen tid för att gå vilse samt äta lunch innan återresa till Biograd.
(F,M)

Dag 3     26/5
Dagen är din, så varför inte besöka badplatsen som har belönats med den internationella utmärkelsen ”Blå Flagg” som visar att såväl vatten som strand är väl efterhållna. Runt den ca 300 meter långa stranden finns restauranger och serveringar och ett stråk med pinjeträd som erbjuder skugga under dagens varmaste timmar.
(F,M)

Dag 4     27/5
Idag besöker vi Plitvice Nationalpark. Plitvicesjöarna är en av Kroatiens mest kända nationalparker och har funnits med på UNESCO’s världsarvslista sedan 1979. Genom nationalparken finns ett promenadstråk som låter oss njuta av det blågröna vattnet och det rika djur- och växtlivet. Vi vandrar med vår guide i lugn takt och tar pauser där det behövs. Vi äter en picknicklunch som vi fått med oss under dagen.
(F,L,M)

Dag 5     28/5
Dagen fri att utforska Biograd eller varför inte besöka  stadens eget museum, där finns bland annat en fin samling av Italienskt glas från 1500-talet.
(F,M)

Dag 6     29/5
Heldagsutflykt med båt i nationalparken Kornati som ligger i skärgården söder om Zadar. Kornati består av ca 150 obebodda öar, kobbar och rev utspridda mitt i det kristallklara Adriatiska havet. Från båten har man fantastiskt utsikt över det vackra landskapet och turen går bland annat förbi ön Dugi Otok och saltsjön Mir.
Därefter serveras lunch på båten och under eftermiddagen finns det tid för simturer och snorkling. Båten delas med andra resenärer.
(F,L,M)

Dag 7     30/5
Sista dagen för oss på denna resa! Dagen är fri för sola några sista timmar eller kanske shoppa lite inför hemresan. På kvällen äter vi en sista gemensam middag på hotellet.
(F,M)

Dag 8     31/5
Efter frukost åker vi med buss tillbaka till Split och vårt flyg till Luleå. Väl framme i Norrbotten väntar Arctic Bus* på oss för att köra oss hem till stan.
* Vill du kliva av efter vägen, meddela detta vid bokning.

Hotell: Ilirija

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 435:-
Enkelrumstillägg: 1 900:-

Valfria tillägg per person:
Havsutsikt: 400,-
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår: 

  • Buss Skellefteå-Luleå t/R
  • Flyg Luleå-Split t/r
  • Sju hotellövernattningar inkl. frukost och middag
  • Två luncher
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Lokala guider
  • Färdledare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig