Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: 11.00-14.00 Söndag: STÄNGT

LOFOTEN med Rolf Granstrand 22-26 juni

0

Upplev Lofoten & svenska Lappland under Midnattsolen, svindlande natur, ICEHOTEL 365, Vikingmuseet Lofotr och en fjordkryssning till Trollfjorden.
Med oss på resan är Rolf Granstrand från Skellefteå.

Dag 1        22/6
Avfärd Skellefteå kl. 8:00. Via Piteå, Älvsbyn.  Förmiddagsfika njuter vi av vid Storforsen. Sedan beger vi oss via Lappmarksgränsen, Kåbdalis, Polcirkeln, Jokkmokk och lunch på Allemans i Gällivare.
Eftermiddagsfika vid Jukkasjärvi kyrka i en jättelavvu innan vi gör ett besök på det världsberömda Icehotel som nu kan visa sina isklädda sviter även sommartid. Vi passerar staden Kiruna som för tillfället genomgår världens största stadsomvandling, då hela stadskärnan måste förflyttas som ett resultat av gruvbrytningen.  Resan fortsätter efter Nordkalottvägen, ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Gemensam middag på vårt hotell i Narvik på kvällen. (L, M)

DAG 2     23/6
Efter frukost börjar vår färd mot Lofoten. Håll kameran i beredskap för att fånga ögonblickets bilder av fåglar, fjällblommor, fiskeodlingar tunnlar och vägar som plötsligt verkar ta slut för att återigen dyka upp på andrasidan fjorden. I Hanøy kliver vi av bussen för att istället färdas med båt sista sträckan till Svolvaer. Nu väntar en ca 3 timmar tur med båt till den vackra och världskända Trollfjorden. Under turen har vi stor chans att få se de mäktiga havsörnarna och få mata sjöfåglar. Ombord på båten serveras en värmande fisksoppa. Vi ankommer till Svolvaer hamn där vår buss möter upp oss för vidarefärd mot den idylliska fiskebyn Henningsvaer där gemensam middag och övernattning. (F, L, M)

DAG 3        24/6
Frukost. Vi ägnar hela dagen åt att upptäcka sköna Lofoten. På ofattbart vackra vägar kör vi i långsam takt ut och in i dalar och havsvikar. Landskapet är en dröm för fotografen som efter varje vägkrök möter nya storslagna vyer. Fjordar med grönskimrande vatten och sylvassa fjälltoppar. Vi passerar vackert belägna fiskebyar och Rorbuer och besöker Vikingamuseet ”LOFOTR” för guidning och lunch.
På vägen tillbaka gör vi en avstickare mot Kablevåg, och Lofotenkatedralen. Vågan kyrka, Lofotkatedralen, från 1898, tävlar med bergstopparna och är synlig långt till havs. Kyrkan med sina 1 200 platser är den största kyrkan i norra Norge, och en av landets största träkyrkor.
Innan vi återvänder till Henningsvaer för vår gemensamma middag på hotellet, besöker vi också Lofotens huvudort, Svolvear. Här får vi en kortare rundtur guidad av Rolf innan vi besöker Lofotens Krigsminnemuseum. Utställningen återspeglar eran 1940-45. Det blir ett spännande och historiskt besök. Och säkerligen tid för en kopp kaffe eller två. (F, L, M)

DAG 4        25/6
Vi tar farväl av Lofoten för denna gång.  Efter frukost och lastar vi bussen med våra resväskor och åker till Moskenes färjeläger. Därifrån tar vi färjan tvärs över fjorden till Bodö. Från Moskenes är det c:a 25 mil till Bodö.
Innan färjan avgår hinner vi med lite fritid och egen lunch Reine, finns även restaurang med enklare rätter på färjan. Färjan brukar gå ca 14.45 och man är framme efter 18 i Bodö, beroende på klockan och tidsvattnet åker vi ev till Saltströmmen och ser på havets krafter innan vi åker mot vårt hotell och checkar in.
Middag äter vi på vårt hotell Scandic Havet i Bodö där vi också övernattar sista natten i Norge.  (F, M)

DAG 5        26/6
Efter frukost börjar vi dom femtio milen hem till Skellefteå via Silvervägen. Förmiddagsfika i Rognan och lunch på fjällhotellet i Vuoggatjålme. Vi gör eventuellt ett kortare stopp vid Silvermuséet, om någon vill besöka eller bara vara en stund, men eftermiddags-fikat tar vi i krokarna av Arvidsjaur. Sen raka spåret hem. Ankomst c:a kl. 18.
(F, L)

Pris: 9995,-/Del i dubbelrum
Enkelrumstillägg: 1750: –

I priset ingår: 

  • Buss under hela resan
  • 4 hotellövernattningar inkl. frukost och middag
  • 3 luncher
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Lokala guider
  • Färdledare Rolf Granstrand

Valfria tillägg per person:

Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig