Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Madeira 16 mars. TVÅ RUM KVAR!

0

Madeira, en flytande blomsterkrona mitt ute i Atlanten.
Här finner du storslagen natur med en överdådig blomsterprakt. Ön har subtropiskt klimat med betagande naturscenerier och vandringsleder. I bergsluttningar och dalgångar syns ett hav av bland annat blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar och kusten är spännande med sina dramatiska klippväggar.

Dag 1     16/3                  
Avresa tidig morgon från Skellefteå* via Arlanda till Madeira/Funchal. Vi möts av en buss som tar oss till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2     17/3 Östra Madeira
Vi beger oss upp på Pico do Ariero, Madeiras näst högsta topp. Här är vyerna mäktiga över bergen och de gröna dalarna. Från ett stopp vid en levada promenerar vi ut till utsiktspunkten Balcoes och därefter åker vi ner mot byn Faial för en gemensam lunch. Efter lunch besöker vi Santana och de berömda halmhusen för att sedan fortsätta till utsiktsplatsen Portela där vi har en underbar utsikt över öns östra sida. Vi besöker även öns näst största stad, Machio. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Funchal och vårt hotell för gemensam middag.

DAG 3     18/3  Stadsvandring – halvdagstur
Tillsammans med vår lokalguide gör vi idag en gemensam stadsvandring i huvudstaden Funchal, som omges av berg och breder ut sig över de gröna sluttningarna mot havet. I den gamla och fina stadskärnan finns vackra parker, gågator, torg och kakeldekorerade byggnader. Vid lunchtid skiljs vi åt och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Kanske ett bad i den påkostade poolanläggningen Lido med havsvatten kan passa eller ett besök i saluhallen. Gemensam middag på kvällen.

DAG 4     19/3  Nunnornas dal och botaniska trädgården
Idag åker vi tillsammans med en lokalguide buss till Pico dos Barcelos där vyn över Funchal, havet och naturen är storslagen. Färden går sedan vidare mot utsiktspunkten Eira de Serrado. Här kan vi blicka ut över Currall das Freiras, nunnornas dal, som med sina vulkankratrar anses vara Madeiras hjärta. Därefter kör vi vidare mot den botaniska trädgården som imponerar med 2000 arter av blommor i alla regnbågens färger. På kvällen är vi tillbaka på hotellet där vi serveras en god middag.

DAG 5     20/3
Dagen till eget förfogande. Frukost och middag på hotellet.

DAG 6     21/3 Västra Madeira
Vår dag börjar med ett besök, tillsammans med en lokalguide, i den pittoreska fiskebyn Camara do Lobos. Därefter åker vi vidare till havsklippan Cabo Girao med sina lodräta stup rätt ner i havet. Vi följer kusten fram till Ribeira Brava för att där ta av norrut mot Sao Vicente för gemensam lunch. Vi fortsätter sedan utmed den dramatiskt vackra nordvästkusten fram till Porto Miniz med sina berömda havsbassänger. Vi besöker en vinproducent och därefter går färden till Calheta. Gemensam middag på kvällen.

DAG 7     22/3 Levadavandring – halvdagstur
Att vandra längs de gamla bevattningssystemet, levadorna, på Madeira är en speciell och härlig upplevelse. Vandringen är relativt lätt och bjuder på vackra naturupplevelser i det gröna landskapet. För den som inte vill göra denna vandring är dagen fri för egna aktiviteter. Under vår sista kväll i Funchal äter vi en avskedsmiddag på en av Funchals genuina restauranger.

DAG 8     23/3
Förmiddagen till eget förfogande. Strax efter lunch åker vi till flygplatsen för återresa till Arlanda och övernattning. Vi landar på Arlanda strax före 2300 och tillsammans med vår färdledare tar vi oss till vårt hotell.

DAG 9     24/3
Efter frukost på hotellet flyger vi tillbaka till Skellefteå där vi landar på eftermiddagen.

Hotell
Funchal: Mutu Raga Madeira Hotel
Arlanda: Quality Hotel Airport

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 950: –
Enkelrumstillägg:  2 150: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
Flyg Skellefteå-Funchal tur & retur
Sju hotellövernattningar inkl. frukost och middag
En övernattning på Arlanda inkl. frukost
Alla transporter och utflykter enligt program
Lokala guider
Färdledare

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig