Öppettider 1/6-17/8:
Måndag – Fredag: 09.30 – 17.00, Lördag: STÄNGT, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

New York julshopping 14 november

0

Följ med till staden som aldrig sover!
Vi kryddar resan med rundturer för att ge er ett bra grepp om staden och givetvis finns det tid för egna strövtåg under resan. Som tillägg kan du boka in Woodbury Common, middagskryssning eller varför inte en NHL-match?

Dag 1          14/11                
Avresa från Skellefteå* på förmiddagen via Arlanda till New York där vi landar på eftermiddagen lokal tid. Efter att vi passerat passkontrollen och fått vårt bagage, väntar vår guide som tar oss med buss in till ”The Big Apple” och vårt hotell. Efter att vi checkat in får vi en snabb vila innan vi samlas  och går  tillsammans till Opry city Stage, restaurangen som spelar country musik medan vi samtidigt njuter av lamporna och skådespelet vid Times Square.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2          15/11
Som en riktig New York-bo äter vi frukost på egen hand på ett närliggande café eller en klassisk ”diner”. Färdledaren tipsar om bra ställen.
Mitt på dagen åker vi tillsammans med vår guide på en stadsrundtur runt  Manhattan. Vi åker söder om Central Park med sevärdheter som Empire State Building, Frihetsgudinnan (på avstånd), Times Square, Rockefeller Center och mycket att annat som vi kanske endast sett på TV. Vi tar oss ända längst ner till spetsen av Manhattan och avslutar rundturen med en promenad längs
5th Avenue för att se på julskyltningen. För att få den riktiga julkänslan besöker vi Radio City Music hall och ser en fantastisk julshow med de berömda Rockettes, som är en grupp tjejer världskända för sina avancerade precisionsdanser. Sedan 1935 har de en stående julshow på Radio City Music Hall.
Middag på egen hand.

DAG 3         16/11
Dagen till eget förfogande. Varför inte ta gratisfärjan mellan Manhattans sydspets och Staten Island och se Frihetsgudinnan på nära håll, eller vandra på High Line, en park anlagd på en nedlagd järnväg där rälsen är lyft över gatunivån, eller promenera på Brooklyn Bridge och få en storslagen upplevelse vid East River. Färdledare finns tillgänglig för information och tips.

DAG 4         17/11
Dagen till eget förfogande.
Shopping i New York är ett måste, så se till att ha plats i resväskan för dina inköp. Här finns t.ex. Bloomingdales, Centry 21, Converse Soho, Forever 21, Sephora och Macy´s mm. För de intresserade, finns möjligheten att boka in en tur till världens största shoppingcentrum för outletmode – Woodbury Common Premium Outlets. Detta ligger ca en timmes resa norr om New York och består av 220 butiker där du kan fynda kläder, skor och accessoarer från märken som t.ex. American Apparel, Calvin Klein, Burberry, Coach, Diesel, Dolce & Gabbana, Fendi, Kenneth Cole, Levi’s, Nike, Prada och många, många fler.Priserna är ca 25 till 65 procent lägre än vad du hittar på andra ställen.

DAG 5          18/11
År 1639 lämnade Sävsjösonen Jonas Bronck sitt hemland för Amerika. Som den första europén någonsin bosatte han sig i det som i dag är stadsdelen Bronx i New York.
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och åker med vår guide till just Bronx. Denna stadsdel är härligt levande och den stora attraktionen är ”Little Italy of The Bronx”, bekant från filmerna Gudfadern och A Bronx Tale. Här talas Italienska och här finns marknaderna och pastafabriken. Konditorierna slåss om vem som har de bästa cannolin. Här finns även New Yorks botaniska trädgård, yankee stadium och Bronx zoo och här kan vi som är hungriga äta en god Italiensk lunch. Vår guide tar oss genom hela stadsdelen innan vi säger hej då till Manhattan och beger oss ut till flygplatsen där vårt flyg lyfter vid 18-tiden.

DAG 6           19/11
Vi landar på Arlanda på morgonen och åker vidare till Skellefteå där vi beräknas landa efter lunch.

HOTELL
New York: DoubleTree by Hilton Hotel New York  – Times Square West
http://doubletree3.hilton.com/en/hotels/new-york/doubletree-by-hilton-hotel-new-york-times-square-west-NYCSWDT/index.html

Pris per person:
Del i dubbelrum: 15 995: –
Enkelrumstillägg: 4 100: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 330: –

Teknisk arrangör: New Yorker Travel

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-New York tur & retur
Del i dubbelrum
Middag på ankomstdagen
Alla transporter och aktiviteter enligt program
Svensktalande guide
Färdledare
Flygskatter

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 10/8

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig