Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

Österrike & Bodensjön 13 maj

0

Härliga Österrike!
Vi börjar i Salzburg, besöker Örnnästet och fortsätter sedan via Innsbruck till Bodensjön. Ett besök på Lennart Bernadottes Mainau och den vackra staden Lindau.
Vi hinner även med ett besök i Lichtensteins huvudstad Vaduz.

DAG 1     13/5
Avresa tidig morgon från Skellefteå via Arlanda till München där vår buss väntar och tar oss söderut. Till Salzburg är det ca 14 mil och vi åker genom den vackra österrikiska naturen innan vi kommer fram till Salzburg, Mozarts födelsestad. Staden ligger vackert vid floden Salzachs , är omgiven av höga berg och berömd för sina byggnader i barockstil. Den finns även med på UNESCOs världsarvslista. Vi checkar in på vårt hotell och senare på kvällen äter vi en gemensam middag.

DAG 2     14/5 Salzburg
Efter frukost kommer en lokalguide till hotellet och tar oss med på en stadsvandring i Salzburg. Vi promenerar på Getreidestrasse, den trånga gågatan mitt i Gamla Stan. Gatan börjar vid Rathausmarkt, där det gamla rådhuset från 1407 fortfarande finns kvar och kantas av gamla höga hus vars fasader pryds med vackra medeltida skråskyltar. Här finns mängder av eleganta butiker, men det mest beskådade huset är nr 9, Mozarts födelsehus. Den store kompositören föddes här 1756 och tillbringade sina första sju år i huset. Idag är det ett museum. Efter rundturen har vi eftermiddagen till eget förfogande. Middag på egen hand.

DAG 3     15/5 Berchtesgarden
Idag åker vi de knappa tre milen till orten Berchtesgarden som ligger rakt söder om Salzburg. Under tredje rikets tid fanns här en semesteranläggning för Hitlers personliga bruk. Vi åker med specialbussar upp till en Alptopp och till det hus som kallas Örnnästet vilket var en gåva från nazistpartiet till Hitler. Sommarhuset som egentligen heter Kehlsteinhaus, är idag ett populärt turistmål med utsikt över Alperna. Vid klart väder kan man se ända till Salzburg.  På eftermiddagen åker vi tillbaka till Salzburg. Middag på egen hand.

DAG 4     16/5 Innsbruck
Vi startar tidigt denna morgon, redan kl. 08.00,  för att åka rakt västerut och passera den vackra sjön Chiemsee. Resan fortsätter söderut och efter ca 2,5 timme är vi framme i Innsbruck efter 19 mils bussresa. En guide möter oss för en ca två timmars rundtur. Innsbruck ligger som mycket annat vackert till och är mest känd för att ha arrangerat två stycken vinter OS, 1964 och 1976. Staden har en intressant äldre del, Gamla Stan, där vi bland annat ser det berömda gyllene taket och Hofkirche. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell och har egen tid fram tills middagen serveras på hotellet.

DAG 5     17/5 Bregenz/Bodensjön
Idag åker vi västerut ca 2,5 timme efter de vackra dalarna och passerar orter som Imst och St. Anton innan vi kommer fram till vackra Bregenz vid Bodensjön.
Vi checkar in på vårt hotell och har sedan eftermiddagen till att bekanta oss med den vackra staden. I gamla delen av Bregenz finns många byggnader från medeltiden och i centrum finns affärer, kaféer och restauranger.
På kvällen samlas vi för en gemensam middag på hotellet.

DAG 6     18/5 Heldagsutflykt Mainau
Vi tar vår buss och åker till Lennart och Sonja Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau. Här möts vi av en guide som visar oss runt bland citruslundar, ädelrosor och annan tropisk växtlighet i detta blomsterparadis. I parken finns också ett palmhus och ett fjärilshus. Vi har även egen tid till att gå omkring och titta på allt det vackra. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Bregenz. Gemensam middag på kvällen.

DAG 7     19/5 Lindau
Idag gör vi en halvdagsutflykt till Lindau där stans gamla stadskärna ligger på en ö i Bodensjön. Här finns rikligt med gemytliga gågator och gränder. Vi möts av en lokalguide som visar oss stadens främsta sevärdheter, som t.ex. det gamla rådhuset som smyckats med fasadmålningar. Här har vi även tid att själva se oss omkring och äta lunch för den som önskar. Därefter återvänder vi till Bregenz. Middag på egen hand.

DAG 8     20/5 Vaduz
Denna dag åker vi på en halvdagstur till Lichtenstein och dess huvudstad Vaduz. Detta lilla furstendöme har ca 34 000 invånare. Vi möts av en guide som berättar mycket om landets historia och sevärdheter. På en hög klippa ovanför staden ligger slottet som än i dag är furstefamiljens residens. Vi har även egen tid till förfogande innan vi återvänder till Bregenz. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag.

DAG  9     21/5
Efter frukost är det dags för hemresa. Vår buss avgår tidigt på morgonen och tar oss de ca 19 milen till Münchens flygplats. Vi flyger via Arlanda tillbaka till Skellefteå där vi beräknas landa tidig kväll.

HOTELL
Salzburg: Austria Trend Hotel Saltzburg Mitte
Innsbruck: Hotel Gasthof Purner
Bregenz: Hotel Messmer

Pris per person:
Del i dubbelrum: 15 975: –
Enkelrumstillägg:  2 590: –
Med reservation för eventuella ändrade  transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-München tur & retur
Tre övernattningar i Salzburg inkl. frukost
En övernattning i Innsbruck inkl. frukost
Fyra övernattningar i Bregenz inkl. frukost
Fem middagar enligt program
Alla transporter, utflykter, inträden och lokala guider enligt program
Färdledare

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 8/2

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig