Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Portugal 11 maj

0

Sol, bad, vacker natur och spännande kultur!
Vi börjar i kuststaden Estoril, ca tre mil från Lissabon. Vi besöker bl.a Sesimbra och resan avslutas vid vackra Algarvekusten i orten Vilamoura. En skön vårresa med många trevliga utflykter.

Dag 1     11/5
Avresa på förmiddagen från Skellefteå* via Arlanda till Lissabon där vi landar tidig kväll. En väntande buss tar oss till Estoril och vårt hotell. Vi checkar in och äter en sen middag på hotellet. *avresa från annan ort – hör med oss!

Dag 2      12/5
En lokalguide kommer till hotellet och vi gör en stadsvandring till fots för att lära känna Estoril.
Här på Lissabons Riviera ligger orten som är mest berömt för Europas största casino. Här finns också flera restauranger, härliga viner och trevlig shopping. En lång strandpromenad löper till grannorten Cascais, som gjord för trevliga strandpromenader. Efter vår rundvandring har vi eftermiddagen till eget förfogande. Middag på egen hand.

Dag 3      13/5
Portugals huvudstad Lissabon är dagens utflyktsmål. Efter frukost hämtas vi av en buss och svensktalande lokalguide för en stadsrundtur på ca fyra timmar där vi besöker stadens många olika områden. Vi besöker de färgstarka moriska kvarteren Alfama där många judar slog sig ner efter den spanska inkvisitionen. Charmiga Barro Alto, det gamla arbetarkvarteret är hemvist för trevliga butiker, fiskrestauranger och stadens botaniska trädgård. En annan intressant stadsdel är Belém vid Tejoflodens mynning. Här i hamnen förberedde Vasco da Gama, Ferdinand Magellan och Henrik Sjöfarare flera av sina seglingar runt vårt klot. Detta och mycket annat upplever vi innan vi får ett par timmar på stan innan bussen går tillbaka till Estoril. Gemensam middag.

Dag 4      14/5
En dag till eget förfogande. Upptäck Estoril, kanske ta en promenad efter strandpromenaden till grannorten Cascais. Om du vill se mer av Lissabon tar du enkelt tåget som går 5-6 gånger i timmen. Resan dit tar ca 30-40 minuter. Middag på egen hand.

Dag 5      15/5
Idag åker vi tillsammans med vår guide till landmärket Cabo da Roca, det Europeiska fastlandets västligaste punkt. Udden ligger på klippor med branta stup runtomkring och milsvid utsikt över Atlanten. Vi fortsätter och stannar till vid Colares för vinprovning innan vi fortsätter till pittoreska Sintra. Här kan vi besöka
Palacio de National i gamla stan, ett pampigt palats som kombinerar olika arketoniska stilar. I Sintra får vi tid för lunch och egna strövtåg innan vi åker tillbaka till Estoril. Middag på egen hand.

Dag 6     16/5
Vi beger oss till det vackra området Azeitao och börjar i Sesimbra som vuxit från en liten fiskeby till en pittoresk turistort. Förutom de vackra stränderna lockar man med historiska kyrkor, ett slott från 1100-talet och nationalparken Arrabida. Vi får egen tid för att äta lunch och se oss omkring. På eftermiddagen åker vi vidare till vinregionen Azeitao. Här ligger många bra vingårdar och vi besöker en av dessa för vinprovning. Därefter åker vi tillbaka Sesimbra för middag och övernattning.

Dag 7      17/5
Vår buss hämtar oss och vi åker söderut de 22 milen till Vilamoura vid Algarvekusten. Vi checkar in på vårt hotell och har sedan egen tid innan vi tillsammans med en lokalguide gör en stadsvandring. Vilamoura är ett av Algarves mest populära turistmål, känt för sin stora marina och sina sandstränder. Runt marinan finns ett flertal barer och restauranger och trevliga butiker för den shoppingsugne. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 8      18/5
Dagen till eget förfogande. Frukost och middag ingår.

Dag 9      19/5
Idag åker vi buss västerut tillsammans med vår lokalguide. Första stoppet gör vi i staden Lagos där höjdpunkten är gamla stan med sina smala gator och kyrkor. Vi besöker slavmarknadsmuseet, då Lagos en gång var centrum för slavhandeln på Algarvekusten. Vi fortsätter sedan till Sagres, den västligaste spetsen av Algarve med höga klippor och sagolik utsikt. Kap St. Vincent kallas ”världens ände” då det är Europas sydvästligaste punkt. Här står en fyr som har störst räckvidd i hela Europa. Innan vi återvänder till Vilamoura stannar vi till vid utsiktsplatsen Ponta da Piedade där vi har en fenomenal utsikt över Atlanten. Väl tillbaka på hotellet serveras vår middag.

Dag 10      20/5
Förmiddagen till eget förfogande och utcheckning från hotellet. Vid 14-tiden kommer vår buss och tar oss till Lissabon igen. Vårt hotellet ligger endast en mil från flygplatsen och vid ankomsten serveras vi en god middag.

Dag 11      21/5
Tidig frukost och sedan transport till flygplatsen. Vårt flyg avgår redan kl. 0845 och efter mellanlandning på Arlanda åker vi vidare till vår hemort där vi landar tidig kväll.

Hotell
Estoril: Hotel Vila Gale ****
Sesimbra: Hotel do Mar ****
Vilamoura: Hotel Vila Gale Ampalius ****

Pris per person
Del i dubbelrum: 16 995:-
Enkelrumstillägg: 3 975:-

Valfria tillägg per person
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår
– Flyg Skellefteå-Lissabon t/r med SAS och TAP
– Fem nätter i Estoril inkl. frukost och middag dag 1 & 3
– En natt i Sesimbra inkl. frukost och middag
– Fyra nätter i Vilamoura inkl. frukost och middag
– Alla transporter och utflykter enligt program
– Lokala guider, både svensktalande och engelsktalande
– Färdledare

Skriv ut
Dela med dig