Öppettider 1/6-17/8:
Måndag – Fredag: 09.30 – 17.00, Lördag: STÄNGT, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Prag / Berlin 23 september

0

En intressant resa till två av Europas huvudstäder Prag och Berlin. Resan inleds i den tjeckiska huvudstaden som breder ut sig på båda sidorna av floden Moldau. Floden korsas av många broar och staden bjuder på ett rikt kulturarv. Berlins rika historia med både öst och väst, minnen från andra världskriget samt många spännande museer.

Dag 1                23/9                  
Avresa från Skellefteå* via Arlanda och Köpenhamn till Prag där vi landar vid
14-tiden. En buss med transferguide tar oss till centrala Prag och vårt hotell för incheckning. Vi får sedan någon timme på egen hand innan kvällens middag. Eftersom vi är i ett riktigt ölland intar vi kvällens middag på bryggeriet U Fleku där vi börjar med att smaka på deras dagsfärska öl och äter sedan en tre-rätters middag i bryggeriets restaurang.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2            24/9 Stadsrundtur
Under förmiddagen gör vi en traditionell rundtur där vi bland annat ser borgområdet Hradcany med slottet St Veitskatedralen och den gyllene gränden. Till fots upptäcker vi Gamla Stan med det imponerande torget, de judiska kvarteren och vi promenerar såklart över Karlsbron. En av turistmagneterna är rådhuset med sitt astronomiska ur. Därefter har vi egen tid och middag äts på egen hand.

DAG 3             25/9 Pilzen
Heldagstur med buss och guide. Vi åker ut på den tjeckiska landsbygden och efter ca 1,5 timme kommer vi fram till medeltidsstaden Pilzen som ligger väster om Prag. Vi åker på en rundtur och imponeras säkert av alla vackra byggnader. Staden har Centraleuropas näst största synagoga och fick sina stadsrättigheter på 1200-talet. Efter turen har vi lite egen tid innan vi gör ett besök på pilsner Urquell då Pilzen kanske är mest känd för sin öltillverkning. Vi ser på tillverkningen och smakar även på det kända tjeckiska ölet. Därefter tar vi bussen tillbaka till hotellet för middag.

DAG 4                26/9     Prag
Dagen till eget förfogande. Upptäck Prag! Staden är ju en av Europas vackraste städer och här kan man besöka museer, ta en båttur eller bara flanera och njuta av allt det vackra. Middag på egen hand.

DAG 5                27/9 Prag – Dresden – Berlin
Dags att lämna den tjeckiska huvudstaden. Vi åker rakt norrut och efter knappt två timmar är vi framme i den tyska staden Dresden. Här möter oss en lokalguide och vi åker på en ca 2,5 timmes rundtur. Staden är mest berömd för sin gamla stad och de allierades svåra bombningar under andra världskriget. Mycket av de förstörda husen återuppbyggdes under DDR-tiden. Vi får sedan lite egen tid innan vi kl. 15.30 åker vidare norrut mot Berlin där vi beräknas vara framme vid 18-tiden. Vi checkar in på vårt hotell och vi äter sedan en gemensam middag.

DAG 6              28/9 Berlin
En svensktalande guide med buss hämtar oss vid hotellet för en halvdagstur i den tyska huvudstaden. Under ca fyra timmar ser vi bland annat Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplats, Kurfürstendamm, delar av Berlinmuren, Checkpoint Charlie mm. Turen går både på den östra och västra sidan av Berlin. Eftermiddagen och middag på egen hand.

DAG 7               29/9 Berlin
Dagen till eget förfogande. Upptäck Berlin! Här finns mängder av spännande museer som påminner om nazismen, DDR-tiden och mycket mer. Shopping är också populärt och här finns både stora varuhus och små mysiga butiker. På kvällen äter vi en tre-rätters avskedsmiddag på restaurang.

DAG 8               30/9
Efter frukost åker vi till flygplatsen. Vi reser via Arlanda och är tillbaka i Skellefteå under eftermiddagen.

HOTELL
Prag: Jurys Inn ***
Berlin: Hotel Berlin ****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 12 800: –
Enkelrumstillägg: 3 400: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 325: –

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-Prag/Berlin-Skellefteå
Del i dubbelrum inkl. frukost
Alla transporter och utflykter enligt program
Svensktalande guide
Fyra middagar enligt program
Färdledare

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 21/6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig