Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Prag Julmarknad 29 november

0

Prag anses som en av världens vackraste städer och när den fylls av julstämning blir den extra speciell. Hela området runt marknaden doftar av kanel, kryddnejlika och glögg. Njut av lokala bakverk, julgodis och saftig julskinka.
Du som vill handla annat än mat och godsaker kan lägga vantarna på vackra gammaldags träleksaker, juldekorationer av halm, handblåst glas, doftljus, julgransprydnader och andra vackra hantverk. Få städer har också en sådan spännande historia som Prag.
Här promenerar du  över det mest kända monumentet, Karlsbron, och kanske besöker något av stadens fina museer.

DAG 1       29/11                
Avresa från Skellefteå* via Arlanda till Prag där vi landar på eftermiddagen. Väl framme möter vår svensktalande guide och vi tar en privat buss till vårt central belägna hotell för incheckning. Klockan 20.00 samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på U Zlate Konvice, en äkta tjeckisk källarrestaurang i Gamla Stan där vi njuter av god mat och musikunderhållning. Middag exkl. dryck.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2      30/11
Efter frukost väntar en guidad stadsvandring. Vi promenerar genom Pragborgsområdet, Lillsidan och över Karlsbron. En trerätters lunch inkl. dryck serveras på Malostranska Beseda. Huset är ursprungligen ett rådhus men är numera välkänt som en musikklubb med en populär öllounge och restaurang. Efter lunch fortsätter vi över Karlsbron för att avsluta turen på Gamla Stans torg. Eftermiddagen lämnas fri för egna aktiviteter och middag på egen hand.

DAG 3       1/12
Vår färdledare tar oss till en av stadens julmarknader med utbud av allt från mat och dryck till traditionella hantverk som glaskonst, träleksaker och julpynt.
Extra tillval: Guidad ölprovning! Ni promenerar genom Vaclavplatsen, Nya Stan och Gamla Stan med ölprovning av sex olika sorter på olika mikrobryggerier och ölstugor. Varaktighet- ca 4timmar.
Extra tillval: Medeltidsmiddag med mycket mat och dryck, musikunderhållning, magdansöser och gycklare. En minnesvärd kväll! Annars middag på egen hand.

DAG 4       2/12
Dagen fri för shopping, museibesök eller fortsätta på de vackra julmarknaderna.
Vi samlas på kvällen för en tur med en historisk spårvagn. Här serveras mousserande vin och dragspelmusikanter står för underhållningen. Vi åker linbana upp till restaurang Nebozizek där kvällens avskedsmiddag serveras. Denna tjusiga restaurang ligger uppe på Petrinkullen med en fantastisk panoramautsikt över Prag. Middag inkl. dryck.

DAG 5       3/12
Dags för hemresa! Vår transferbuss hämtar på hotellet för färd emot Prags flygplats. Vi landar på Arlanda
ca 16.20 och åker vidare till vår hemort.

Hotell:
Hotel Adria****
Hotel Adria är en av Prags charmigaste hotell. Det ligger på Vaclavplatsen – mitt i stadens centrum med andra ord. Det är ett hotell som har ett unikt historia som går tillbaka till den tid då ”New Town” byggdes av kung
Karl IV på 1300-talet. Hotellet renoverades 1992 och 2007 och erbjuder kombination av romantisk historia med perfekt 4-stjärnig standard. Hotellet erbjuder 89 rum med luftkonditionering. Varje rum har minibar, kabel-TV, och radio. Naturligtvis finns det också dusch och toalett på rummen.

Pris per person:
Del i dubbelrum: 8 695: –
Med reservation för eventuella ändrade  transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
*
Medeltidsmiddag dag tre: 495:-/pers. Obegränsad mat och dryck
*Guidad ölprovning dag tre: 485:-/pers.
*Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
*Kompletterande reseförsäkring: 235:-

I priset ingår:
Flygresa Skellefteå-Prag tur & retur
Samtliga transporter enligt program
Del i dubbelrum på Hotel Adria inkl. frukost
Välkomstmiddag dag ett
Guidad stadsvandring dag två inkl. tre-rätters lunch med dryck
Tur med spårvagn, mousserande och underhållning samt middag inkl. dryck dag fyra
Färdledare från Arlanda

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig