Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Prosecco och Amarone 28 april

0

Prosecco med det vackra vinlandskapet och de världsberömda bubblorna ligger endast ca. 80 km från Venedig, som vi givetvis besöker. Norr om den charmiga och historiska staden Verona, utbreder sig ett härligt landskap av vinmarker ända bort mot Gardasjön. Hem för det välkända Amarone-vinet. Vi bor i en venetiansk renoverad 1800-talsvilla.

Boka tidigt rabatt: -500:-/person om du bokar senast 1 november!

Dag 1      28/4
Avresa tidig morgon från Skellefteå via Arlanda & München för att på eftermiddagen landa på Veronas flygplats. På flygplatsen välkomnas vi av vår lokala guide som följer med oss och vår buss de ca 16 milen till vårt hem för de närmaste dygnen, Relais Monaco Country Hotel & Spa. Hotellet omges av en stor park och har ett 700 m² stort hälsocenter och en utomhuspool. Här checkar vi in innan vi äter en härlig venetiansk middag på hotellets mysiga restaurang La Vigna.  (M)

Dag 2      29/4
Det är svårt att förstå, men Venedig är byggd på över 100 öar som genom århundrade blivit förbundna med broar. Bara det faktum att stadens hus är uppbyggda på träpelare i vattnet är spännande nog för att vilja utforska den. Venedigs spännande historia genom århundradena har också framhävt staden med dess konstskatter och arkitekturiska pärlor som man inte finner någon annanstans i världen.  Här får vi idag en tvåtimmars guidning runt i staden med skandinavisk guide samt äter en trerätters-lunch på restaurang i staden. Kanske blir det även åkt en och annan gondol innan vi åker tillbaka till lugnet i Treviso och vår gemensamma middag. (F, L, M)

Dag 3      30/4
Till skillnad från andra vindistrikt i Italien så utmärker sig Prosecco genom de vinklädda kullarna i landskapet som är mycket tydliga med sin spetsiga konform i landskapet. Områdets styrka är absolut vinerna och det vackra landskapet. Det vackraste landskapet och den bästa Prosecco sägs komma från Cartizzekullarna strax utanför vinstaden Valdobbiadene och hit åker vi idag. Vår buss hämtar upp oss efter frukost för en heldag med vinprovning, god lunch och besök i vinkällare. Vi är tillbaka i Treviso sen eftermiddag. (F, L, M)

Dag 4      1/5
Idag vilar vi, om du inte vill göra egna utflykter från Treviso.
Det finns möjlighet att mot extra kostnad besöka hälsocentret som har en inomhuspool med hydromassage, en finsk bastu, en biologisk bastu, ett ångbad, upplevelseduschar och Kneipp-bad. (F, M)

Dag 5      2/5
För att ha närmre till allting gott som idag ska förtäras så checkar vi ut från detta fantastiska hotell och beger oss mot Valpociella, hem för det välkända Amarone-vinet. Under dagen kommer vi att med skandinavisk guide  besöka en vingård, pröva dess goda viner och äta en god lunch. När vi känner oss nöjda åker vi vidare till vårt hotell i Verona där vi ska bo de sista två nätterna av vår vistelse i underbara Italien. Middag på egen hand. (F, L)

Dag 6      3/5
Verona är en stad för alla som älskar Italien, opera och historia. Här guidas vi av vår guide på förmiddagen genom en labyrint av små piazzor, gamla hus, slingerklädda murar och så blir det en promenad längs flodbanken.  Det är en kompakt stad där vi lättsam tar oss till fots mellan sevärdheterna. Dessutom finns det många möjligheter att slå sig ner för en kopp kaffe. Eftermiddagen är fri för egna upptåg. Middag på egen hand. (F)

Dag 7      4/5
Vår buss hämtar oss vid 12-tiden för att köra oss till flygplatsen som ligger ca 20 minuter bort. Så efter frukost checkar vi ut men ta chansen att äta en sista lunch eller shoppa det sista innan avresa från underbara Verona. Vi väntar landa i Skellefteå sen kväll, Ciao Italia! (F)

Hotell:
Treviso: Relais Monaco Country Hotel & Spa
Verona: Hotel Italia

Pris per person:
Del i dubbelrum: 15 965:-
Enkelrumstillägg: 1 900:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

 I priset ingår: 

  • Flyg Skellefteå – Verona tur & retur
  • Fyra hotellövernattningar inkl. frukost och middag
  • Två hotellövernattning ink frukost
  • Lunch dag 2,3 & 5
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Skandinaviskt talande lokalguider
  • Färdledare från Skellefteå

Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig