Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Riga 18 oktober

0

Förgyll höstmörkret med att besöka Riga, Lettlands huvudstad.
En stad med ett rikt kulturutbud och fantastisk arkitektur, skyddad av UNESCOs världsarvslista. I Riga finns också ett otal spännande restauranger med läcker mat och en rik cafékultur.
Vi bor på 5-stjärnigt spahotell och lyxar till det med olika lettiska smaker!

Dag 1                18/10                
Avresa från Skellefteå* via Arlanda till Riga där vi landar vid 18-tiden. Väl framme möts vi av vår svensktalande guide som tar oss med buss till Riga centrum och vårt hotell Grand Poet. Efter incheckning träffas vi för gemensam middag på hotellet.
*avresa från annan ort – hör med oss

DAG 2                19/10
Efter frukosten samlas vi för att tillsammans kombinera en stadsrundtur till fots med läckra provsmakningar av olika lettiska läckerheter som ger ett behagligt avbrott i rundvandringen. Tillsammans med vår guide ser vi gamla stans kullerstenstäckta gränder och medeltida charm, art nouveau-kvarterens elegans, parkerna och boulevardstråken mitt i stan.
Eftermiddagen och middag på egen hand. Varför inte passa på att njuta av hotellets spa eller besöka några butikerna som du upptäckt under rundturen.

DAG 3                20/10
Idag besöker vi Rigas stora centralmarknad som helst ska upplevas på morgonen tillsammans med lokalbefolkningen, så vi startar redan kl. 09.00.
Det är Europas största matmarknad, inhyst i 5 zeppelinerhangarer och fullt av intressanta ting. Vi ledsagas av våra kunniga guider. Under besöket görs stopp för spännande provsmakning av lokala lettiska specialiteter, t.ex. bröd, honung, sylt, ost, rökt skinka och annat som finns för säsongen. Lunch på egen hand.
Under eftermiddagen lär vi känna Riga från dess vackraste sida – vattnet! Vi reser med båt förbi operan, centralmarknaden och köpcentret Stockmann och vidare till floden Daugava och tillbaka igen längs kanalens inlopp på andra sidan gamla stan. Ett mer stilfullt sätt att lära känna Riga på finns inte!
Resten av dagen till eget förfogande. Middag  på egen hand.

DAG 4                21/10
Dagen till eget förfogande.
På kvällen möts vi på hotellet och går tillsammans till Skylinebar. Det 27 våningar höga Radisson BLU hotell Latvia är ett av Rigas få höghus, och det enda som finns i centrum. Näst högst upp ligger hotellets skylinebar – ett av Rigas verkliga vattenhål med en underbar utsikt över hela staden, floden och hamnen.  Här bjuds det på en fördrink med lite tilltugg innan vi vandrar vidare mot vår
avskedsmiddag som sker på en mysig restaurang i gamla stan.

DAG 5                22/10
Efter frukost tar vi vår buss till flygplatsen. SAS tar oss via Arlanda tillbaka till Skellefteå igen där vi beräknas landa under eftermiddagen.

HOTELL
Grand Poet Hotel by Semarah *****, https://grandpoet.semarahhotels.com/

Pris per person:
Del i dubbelrum: 9 995: –
Enkelrumstillägg: 1 200: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 235 : –

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-Riga tur & retur
Del i dubbelrum inkl. frukost
Alla transporter enligt program
Program/aktiviteter inkl. samtliga inträden enligt program
Svensktalande guide
Middag dag ett och fyra
Färdledare
Två timmars besök på Spa-center per dag
WIFI på hotellet

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 18/7

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig