Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Italienska smaker 7 maj

0

När man pratar om mat och vin hamnar Italien alltid i topp och det italienska köket kännetecknas allmänt av enkelhet och fina råvaror.
På den här resan får vi själva stå i köket och tillaga vår egen middag under en matlagningskurs.
Vi bor i Frascati i området Castelli Romani, ett par mil sydost om Rom. Utöver vinprovningar och matlagning ägnar vi en dag åt Roms myllrande folkliv och historiska minnesmärken.

DAG 1     7/5        Till Frascati
Avresa från Skellefteå* tidig morgon via Arlanda till Rom där vi beräknas landa vid 13-tiden. Därefter väntar en busstransfer på ca en timme till Frascati och Hotel Villa Mercede. Frascatis historia går tillbaka till romarnas tid och här finns många vackra villor från 1500- och 1600-talet. Staden är känd för sitt vita vin som görs av druvan malvoisie som växer på Albanobergens sluttningar. Eftermiddagen fri för egna strövtåg i området innan vi möts för en gemensam middag på hotellet.
*avresa från annan ort – hör med oss

Dag 2     8/5 Vingårdsbesök på Casal Pilozzo
Idag gör vi ett besök hos Antonio på vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på kullarna i den lilla staden Monte Porzio Catone. Här gör vi en rundtur, provsmakar viner och äter en lättare lunch i de vackra omgivningarna. Middag på hotellet.

Dag 3     9/5 Heldagstur till Rom
Alla vägar bär till Rom sägs det och just idag upplever vi denna fantastiska stad. Vår lokalguide möter upp på morgonen och vi gör en panoramatur genom Rom till historiska platser och minnesmärken, bl.a. Forum Romanum, Colosseum, Capitolium, Fontana di Trevi, Pantheon och Spanska trappan. Därefter kan vi strosa runt på egen hand, ta en espresso och njuta av stunden. Middag på hotellet.

Dag 4     10/5     Avkoppling & vinprovning
Förmiddagen till eget förfogande. Varför inte ta ett dopp i utomhuspoolen eller promenera och njuta av det vackra området. Under eftermiddagen tar vi oss till Cantina il Pergolato där en vinprovning med både rött, vitt och mousserande vin med tillhörande tilltugg väntar i deras vinkällare. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 5     11/5 Matlagningskurs
Förmiddagen till eget förfogande. Den som vill kan göra en avstickare till byn Tivoli, fyra mil norrut, som är väl värt ett besök. Här finns en gammal amfiteater och flera s.k. villor att besöka, bland annat Villa d’Este och Villa Adriana. På eftermiddagen stiger vi själva in i det italienska köket och tillagar vår egen middag på hotellet. En matlagningskurs där vi under köksmästarens vägledning lotsas genom de olika stegen och lär oss hur vi hanterar de lokala råvarorna för bästa slutresultat.

Dag 6     12/5 Hemresa
Efter frukost checkar vi ut och beger oss till flygplatsen. Vi reser via Arlanda och är tillbaka på vår hemort på eftermiddagen.

HOTELL
Frascati: Hotell Villa Mercede ****
http://www.villamercede.com/en/

Pris per person:
Del i dubbelrum: 11 975: –
Enkelrumstillägg: 1 430: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
Flyg med SAS Skellefteå-Rom tur & retur
Fem övernattningar i Frascati inkl. frukost & middag
Alla transporter och lokala guider enligt program
Vingårdsbesök på Casal Pilozzo inkl. vinprovning och lättare lunch
Stadsrundtur i Rom med svensktalande lokalguide inkl. whispers
Besök i vinkällaren på restaurang Cantina il Pergolato inkl. vinprovning och tilltugg
Matlagningskurs på hotellet inkl. råvaror samt vin och vatten
Färdledare

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig