Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: STÄNGT till den 13 januari, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Sri Lanka 15 februari

0

Upplev den exotiska ön Sri Lanka som med sin frodiga grönska bjuder på vacker natur, oförglömlig djursafari och platser med kolonial historia och ett stort kulturarv.
Vi upptäcker heliga platser som Gyllene templet i Dambulla och åker på jeepsafari i Yala Nationalpark. Vi belönas med milsvida vyer från Sigiriyajklippan och besöker en härlig kryddodling. Vi gör en spännande tågresa i vacker natur och får se teplantager.
Resan avslutas med några härliga dagar på en strandresort.

DAG 1    15/2
Avresa från Skellefteå via Arlanda till Colombo. Måltider och dryck serveras ombord på flygresan från Arlanda.

DAG 2    16/2      COLOMBO
Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår svensktalande guide och åker direkt till vårt hotell för incheckning. På en rundtur får vi bekanta oss med landets största stad och vi passerar flera kända landmärken som den stora boulevarden Galle Face och det gamla parlamentshuset. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam välkomstmiddag.
Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3    17/2      DAMBULLA
Vi gör ett besök i grannstaden Negombo som är berömd för sin fiskeindustri och fortsätter vår resa inåt landet mot vårt hotell i Dambulla där vi ska bo i två nätter. Härifrån har vi en perfekt utgångspunkt för att kunna besöka Sri Lankas största sevärdheter. Bussresan tar ca 5-6 timmar totalt och på vägen dit besöker vi Anuradhapura, en av Sri Lankas mest storslagna sevärdheter. Den heliga staden finns uppsatt på Unescos världsarvslista och bildades så tidigt som på 400-talet f.Kr. Vi ser det heliga trädet Sri Maha Bodhi som planterades för 2250 år sedan och är det äldsta dokumenterade trädet i världen.
Lunch och middag ingår.

DAG 4    18/2
Efter frukost åker vi till ”lejonberget” Sigiriya för att bestiga den 180 meter höga klippan som även den finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och väl uppe belönas vi med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen. Vi gör ett hembesök hos en lokal familj där vi även bjuds på lunch. Passa på att ställa frågor om deras kultur och traditioner. Eftermiddagen spenderas i det Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med mängder av buddhastatyer och väggmålningar. Lunch och middag ingår.

DAG 5    19/2      KANDY
Vår resa fortsätter mot världsarvsstaden Kandy som ligger vackert inbäddad i ett grönskande bergslandskap i det centrala höglandet. På vår väg dit besöker vi en kryddträdgård där vi får se hur kryddnejlika, kanel, kardemumma och andra örter växer. Här serveras vi också en god lunch där vi får provsmaka kryddorna. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i två nätter. På kvällen bekantar vi oss med Kandy och tar en promenad genom den livliga frukt- och kryddmarknaden följt av ett besök i Sri Dalada Maligawa – Tandtemplet. Templet besöks av pilgrimer från hela världen på grund av dess relikskrin som sägs innehålla en av Buddhas tänder. Vi avslutar dagen med en traditionell lankesisk show. Lunch och middag ingår.

DAG 6    20/2      ELLA
Vi lämnar Kandy och åker buss mot Hatton. Här gör vi ett besök i en lokal skola där vi får lära oss mer om landets skolsystem. Sedan kliver vi på ett tåg som ska ta oss till den vackra lilla byn Ella. Under tiden tåget slingrar sig fram i det bergiga landskapet ser vi hur gröna teplantager, vattenfall och regnskog avlöser varandra utanför tågfönstret. Vi fortsätter med buss till vårt hotell för incheckning.
Lunch och middag ingår.

DAG 7    21/2      TISSAMAHARAMA
Vi inleder dagen med att utforska Ella som har välsignats med några av de vackraste vyer Sri Lanka har att erbjuda. Vi gör en vandring till Little Adams Peak som erbjuder en svårslagen utsikt över landskapet. Sri Lanka är känt för sitt Ceylonte och eftersom vi befinner oss i hjärtat av Sri Lankas tedistrikt besöker vi en teplantage där vi får provsmaka det fina teet. Vi lämnar höglandet och reser vidare söderut på slingrande vägar mot Tissamaharama (ca 3 timmar) där vi checkar in på vårt hotell.
Lunch och middag ingår.

DAG 8    22/2
Nu är vi i närheten av landets största naturreservat, Yala Nationalpark. Vi ger oss av tidigt på morgonen för en spännande safari i parken som är hem för vilda elefanter, bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och leoparder. Resten av dagen är programfri. Koppla av på resorten eller promenera i de fina omgivningarna. De som vill har möjlighet att göra ytterligare en safari i nationalparken, en tur som bokas och betalas på plats.
Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9    23/2
Vi åker till staden Galle, som har influenser från främst den holländska kolonialtiden på 1800-talet. Vi ser bl.a. det Unescoskyddade Galle Fort, det bäst bevarade fortet i Asien byggt av europeiska ockupanter. Det är ett trevligt område med mysiga restauranger, kaféer och butiker. Vi åker vidare till vårt hotell där vi spenderar de sista dagarna på vår resa.
Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10    24/2
Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Det finns flera trevliga restauranger som serverar läckra fisk-och skaldjursrätter.
TILLVAL förmiddag: Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna också goda att även se delfiner.

DAG 11    25/2
Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Om du inte gillar att sola och bada rekommenderar vi en tur tillbaka till Galle som ligger en kort taxiresa bort. Här finns mycket mer att se och upptäcka. Och bra shopping!

DAG 12    26/2
Programfri dag. Berikade med nya härliga minnen från Sri Lanka åker vi under sen eftermiddag till Colombos flygplats för att ta flyget tillbaka till Sverige via Doha. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13    27/2
Vi ankommer Sverige och Arlanda tidig morgon och reser sedan vidare tillbaka till Skellefteå.

HOTELL
COLOMBO / Cinnamon Red, www.cinnamonhotels.com
DAMBULLA/Amaya Lake, www.amayaresorts.com
KANDY/ Cinnamon Citadel, www.cinnamonhotels.com
ELLA/Hotel Heavens Edge, www.hotelheavensedge.com
TISSAMAHARAMA/The Safari hotel, www.thesafarihotel.lk
UNAWATUNA/Calamander Unawatuna Beach resort
http://www.unawatunabeachresort.com/

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och hotellbeskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egen hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Pris per person:
Del i dubbelrum: 27 900: –
Enkelrumstillägg: 6 850: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 850: –
Kompletterande reseförsäkring: 570: –

I priset ingår ej:
*Dricks till chaufförer och guider.
*Visum till Sri Lanka (ordnas på egen hand innan avresa).
Information om visum fås vid bokning.

I priset ingår:
Flyg i ekonomiklass Skellefteå-Arlanda tur och retur, SAS
Flyg i ekonomiklass Arlanda -Colombo via Doha tur och retur, Qatar Airways
Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
Svensktalande guide
Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
Frukost alla dagar samt måltider inklusive vatten till maten enligt program
Alla transporter och bagagehantering på Sri Lanka
Flygskatter och säkerhetsavgifter
Informationspaket
Färdledare från Arlanda

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 4/12

Skriv ut
Dela med dig