Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT
Kontakta oss
Nygatan 43, 931 31 Skellefteå
Tel: 0910 – 73 95 00
E-post: privatresor@reseproducenten.com

Sydafrika 4 mars

0

Välkommen på en sydafrikansk drömresa!
Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade länder. Med sitt otroligt skiftande landskap, sin rika flora, spännande fauna och sina vänliga invånare blir man som besökare betagen var man än befinner sig. Känn storstadens puls, utforska vindistriktet, fascineras av de storslagna Taffelbergen och slås av häpnad när ni i en öppen safaribil kommer öga mot öga med lejon och elefanter.

Dag 1      4/3
Avresa från Skellefteå via Stockholm och Doha till Kapstaden med SAS och Qatar. Middag serveras ombord. Avresa från annan ort, hör med resebyrån.

Dag 2     5/3
Vi landar i Kapstaden, the ”Mother City” där det berömda majestätiska Taffelberget reser sig 1 000 meter över staden. Vår svensktalande guide möter oss på flygplatsen och därefter gör vi en lite kortare rundtur med buss och ser delar av staden som bl. a. det färgstarka kvarteret Boo Kap och the Castle. Om  vädret tillåter så tar vi linbanan upp till toppen av Taffelberget. Därefter incheckning på vårt hotell, Premier Hotel Cape Town.
Gemensam middag.

Dag 3     6/3
Efter frukost väntar en heldags sightseeingtur runt den vackra Kaphalvön. Vi kör längs den vackra kustvägen som bjuder på fantastiska naturscenerier. Vi passerar Clifton, Camps Bay, Lladudno, Sandy Bay och Hout Bay. Vi besöker också Godahoppsudden och Cape Point med sitt naturreservat. Vi äter gemensam lunch. Vägen tillbaka går via den omtalade Boulders Beach där vi besöker den berömda pingvinkolonin. Vi återvänder till hotellet efter en innehållsrik dag.

Dag 4     7/3
Dagen fri för egna strövtåg.
Det finns flera trevliga båtturer som utgår från Victoria and Alfred Waterfront. Det finns även helikopterturer som utgår från Victoria and Alfred Waterfront.
Ta en taxi ut till den vackra förorten Camps Bay som har en vacker sandstrand. Här finns många trevliga restauranger med utsikt mot stranden och havet.

Dag 5     8/3
Efter frukost är det dags för Robben Island. Robben Island är en ö i sydafrikanska Taffelbukten, omkring
7 kilometer från fastlandet och 12 kilometer från Kapstaden. Robben Island har i flera perioder fungerat som fängelseö och är mest känd för att många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. *Med reservation för väderförhållanden. Lunch och eftermiddagen på egen hand.

På kvällen samlas vi för att tillsammans åka till restaurangen On the Rocks Bloubergstrand som ligger ca
30 min från Kapstaden. Här njuter vi av en trerättersmiddag direkt på stranden med en fantastisk utsikt mot Kapstaden och Robben Island.
*Annan utflykt ordnas.

Dag 6     9/3
Utcheckning från vårt hotell. Vi åker med buss genom vackra bergs- och odlingslandskap till trevliga Aquila Game Lodge (ca 18 mil). Vid ankomst äter vi en god lunch. Sedan väntar en safaritur i öppna jeepar och vi hoppas att få se flera av de så kallade ”Big Five”, det vill säga lejon, elefant, noshörning, afrikansk buffel och leopard. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7     10/3
Idag finns det möjlighet till morgonsafari i soluppgången för den som önskar. Därefter frukost och utcheckning från hotellet. Resan går vidare till Sydafrikas berömda vinområden (ca 16 mil). Vi stannar till på den välkända och vackra vingården Boschendahl där vi äter lunch får smaka på deras viner. Därefter fortsätter vi till vårt hotell – Protea Hotel Stellenbosch (ca 2 mil). Gemensam middag på hotellet.

Dag 8     11/3
Vi börjar förmiddagen med ett besök hos en lokal vinproducent. Därefter tar vår guide med oss på en rundtur till fots i Stellenbosch. Det blir lite egen tid att strosa runt och äta lunch i mysiga Stellenbosch. Vi fortsätter sedan dagen med ytterligare ett besök och en rundtur hos en lokal vinproducent.
Avskedsmiddag på vårt hotell.

Dag 9     12/3
Frukost och utcheckning från vårt hotell. Vår buss tar oss till flygplatsen där vårt plan avgår vid lunchtid via Doha och vidare över natten mot Arlanda. Middag ombord på flyget.

Dag 10    13/3
Vi serveras frukost ombord och beräknas landa på Arlanda tidig morgon. Vi åker vidare mot Skellefteå där vi landar på förmiddagen.

Hotell:
Kapstaden: Premier Hotel Cape Town
Safari: Aquila Game Reserve
Stellenbosch: Protea Hotel Stellenbosch

Pris per person:
Del i dubbelrum: 25 955:-
Enkelrumstillägg: 4 400:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
-Flyg Skellefteå-Arlanda med SAS tur & retur
-Flyg Arlanda-Kapstaden med Qatar tur & retur
-Sju hotellövernattningar inkl. frukost
-Lunch dag 3,6 & 7
-Middag alla dagar utom dag 3 & 4.
-Alla transporter och utflykter enligt program
-Lokala guider
-Färdledare

Skriv ut
Dela med dig