Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

Toscana 26 april, SLUTSÅLD

0

Toscana, ett av världens vackraste landskap!
Här finner du vackra vyer, fantastiska kulturskatter, ljuvliga viner och ett välkänt kök. Under resan gör vi två vinprovningar, besöker Pisa, Siena och Florens där storheter som Leonardo Da Vinci, Michelangelo och Dante Alighieri levde.

Dag 1       26/4
Avresa från Skellefteå* via Arlanda och Köpenhamn till Bologna där vi landar tidig kväll. Vi möts av vår buss som tar oss till Montecatini Terme och vårt hotell. Efter incheckning träffas vi igen i hotellets restaurang för en gemensam middag.
*avresa från annan ort – hör med oss

Dag 2       27/4
Efter frukost startar vår tur med ett besök i Pisa. Det mest berömda är utan tvivel det lutande tornet i Pisa.
Även domkyrkan och dopkapellet har fascinerat besökare i alla tider. Vi fortsätter sedan mot en mysig vingård som heter Fattoria Il Poggio. Denna vingård ägs av familjen Rossi som producerat vin och olivolja sedan 1963. Här får vi prova 5 olika viner tillsammans med goda tilltugg. Vi är tillbaka på hotellet på eftermiddagen.
Middag på hotellet.

Dag 3       28/4
Efter frukost tar vi oss med buss till Garfagnana-provinsen, som också kallas ”den gröna lungan” då det är extremt grönt och frodigt och beläget i de Apuanska alperna. Garfagnana korsas i sin helhet av Serchio-floden vilket bidrar till de grönskande dalarna som vi kommer att uppleva. Här finns många förtrollande och charmiga byar och andra spännande attraktioner. En av dem är Grotta del Vento, en av världens mest kända kalkstensgrottor och det blir ett spännande avslut på dagen. Middag på hotellet.

Dag 4       29/4
Vi tar morgontåget in till Florens för en stadsrundtur. Promenaden tar oss bland annat till den kupolkrönta domen och kampanilen samt Piazza della Signoria och Ponte Vecchio, den välkända bron över floden Arno som byggdes av romarna och är kantad av små guldssmedsbodar. Med svensktalande lokalguide lär vi oss mer om Florens och eftermiddagen står till eget förfogande. Middag på hotellet

Dag 5       30/4
Dagen fri för egna strövtåg i Montecatini. Varför inte pröva ett av ortens välkända terminalbad?
Middag på hotellet.

Dag 6       1/5
Efter frukost beger vi oss med buss till Siena. Siena är en enastående, harmonisk och ofantligt vacker liten stad. Här har tiden stått still sedan Sieneserna förlorade kampen om Toscana mot Florens. Här tar vi en stadsrundtur med guide och lär känna staden lite bättre. På vägen tillbaka åker vi till Greve in Chianti, vi passerar både olivlundar och vinodlingar och stannar till för en vinprovning. Här är förhållandena helt perfekta för Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. Middag på hotellet.

Dag 7       2/5
Efter en tidig frukost tackar vi för oss innan vi beger oss ut mot flygplatsen och vårt flyg som tar oss hem till Sverige igen. Vi landar i Skellefteå ca 19.00.

Hotell:
Grand Hotel Nizza et Suisse ****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 195:-
Enkelrumstillägg: 830:-
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
– Flyg Skellefteå-Bologna t/r inkl. skatter & avgifter
– Sex hotellövernattningar
– Halvpension (frukost & middag)
– Alla transporter och utflykter enligt program
– Lokala guider enligt program
– Färdledare

 

Senast den 24 januari måste vi ha minst 20 deltagare för att resan ska kunna genomföras. Säkra din plats, boka i tid!

Skriv ut
Dela med dig