Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: Tidsbokning, Söndag: STÄNGT

Vandring Toscana 26 april, SLUTSÅLD

0

Upptäck natursköna och vackra Toscana till fots! Våra vandringar går på den toskanska landsbygden men också genom mer kuperade områden och dalar med grönskande natur. Under vandringsdagarna besöker vi även vingårdar och en av höjdpunkterna blir Chiantiområdet med sina berömda viner.

Dag 1      26/4
Avresa från Skellefteå* via Arlanda och Köpenhamn till Bologna där vi landar tidig kväll. Vi möts av vår buss som tar oss till Montecatini Terme och vårt hotell. Efter incheckning träffas vi igen i hotellets restaurang för en gemensam middag. *avresa från annan ort – hör med oss

Dag 2      27/4
Mellan Lucca och Montecatini Terme finner vi Montecarloområdet med sitt kuperade landskap, här finns flera ”vinvägar” att följa. Dagens mål är en mysig vingård som heter Fattoria Il Poggio. Denna vingård ägs av familjen Rossi som producerat vin och olivolja här sedan 1963. Här får vi prova 5 olika viner tillsammans med goda tilltugg. Vi är tillbaka på hotellet på eftermiddagen. Middag på hotellet.

Dag 3      28/4
Efter frukost ska vi idag ta oss med buss till Garfagnana-provinsen, som också kallas ”den gröna lungan” då det är extremt grönt och frodigt och beläget i de Apuanska alperna. Garfagnana korsas i sin helhet av Serchio-floden, vilket bidrar till de grönskande dalarna som vi kommer att uppleva. Här finns många förtrollande och charmiga byar och andra spännande attraktioner. En av dem är Grotta del Vento, en av världens mest kända kalkstensgrottor och det blir ett spännande avslut på dagen. Middag på hotellet.

Dag 4      29/4
Florens! Mellan vandringsdagarna tar vi en dags paus och upplever Florens, denna omtalade stad med konstskatter, ståtliga kyrkor och renässanspalats. Under en stadsrundtur med svensktalande lokalguide lär vi oss mer om Florens och eftermiddagen står till eget förfogande. Middag på hotellet.

Dag 5      30/4
Dagen fri för egna strövtåg i Montecatini. Varför inte pröva ett av ortens välkända terminalbad? Middag på hotellet.

Dag 6      1/5
Vi upplever Chiantiområdet och vandrar mellan Panzano in Chianti och Greve in Chianti. Längs vägen passerar vi både olivlundar och vinodlingar och stannar till för en vinprovning. Här är förhållandena helt perfekta för Chiantivinernas huvudsakliga druva Sangiovese. Middag på hotellet.

Dag 7      2/5
Efter en tidig frukost tackar vi för oss innan vi beger oss ut mot flygplatsen och vårt flyg som tar oss hem till Sverige igen. Vi landar i Skellefteå ca 19.00.

Vandringarna är av lätt till medelsvår karaktär och går längs med mindre vägar, grusvägar och stigar i ett varierat landskap utan stora höjdskillnader.

Hotell:
Grand Hotel Nizza et Suisse ****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 195:-
Enkelrumstillägg: 830:-
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:
– Flyg Skellefteå-Bologna tur och retur
– Sex hotellövernattningar inkl. frukost och middag
– Alla transporter och utflykter enligt program
– Svensktalande vandringsguide
– Färdledare

Senast den 24 januari måste vi ha minst 20 deltagare för att resan ska kunna genomföras. Säkra din plats, boka i tid!

Skriv ut
Dela med dig