Ordinarie öppettider
Måndag – Torsdag: 09.30 – 17.30, Fredag: 09.30-17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Wien-Budapest 6 maj

0

En intressant resa till Wien och Budapest.
Förutom de historiska städerna besöker vi även den vackra Wachaudalen, ser hästar på ungerska Pusztan, middagskryssar på Donau och besöker den lilla konstnärstaden Szentendre.
Två av Europas intressantaste städer på samma resa!

DAG 1      6/5 Mot Wien
Avresa mitt på dagen från Skellefteå* via Arlanda till Wien. Vi landar på kvällen och en buss tar oss till vårt hotell för en gemensam middag.
*avresa från annan ort – hör med din resebyrå

DAG 2      7/5 Wien stadsrundtur
Tillsammans med en guide åker vi med buss på en halvdagstur där vi lär känna Wien. Vi guidas delvis till fots då många gator är gågator eller trånga gränder.
Vi passerar många kända sevärdheter som Operan, Hofburg, Parlamentshuset, Universitetet, Karlsplatsen och flera kyrkor och palats. De berömda wienercaféerna hittar man överallt och här kan man få en Apfelstrudel eller en bit Sachertårta. Stadens stolthet, den stora Stephansdomen, ligger mitt bland butikstråk och gatuserveringar.
Vi får någon timme till att själva strosa omkring innan vi på kvällen besöker Heurigen vingård där det bli middag, musik och glad stämning.

DAG 3      8/5 Wachaudalen
Idag åker vi på en heldagstur till den vackra Wachaudalen. Wachau blev uppsatt på Unescos världsarvlista år 2000. I dalgången som är ca 30 km lång flyter floden Donau fram och dalen har varit befolkad sen förhistorisk tid. Vi besöker bland annat den lilla orten Melk och klostret Stift Melk som ligger på en klippa ovanför samhället. Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter längre in i dalen genom vindistriktet Wachau fram till Krems. Efter en härlig naturupplevelse återvänder vi sedan sent på eftermiddagen till Wien. Middag på egen hand.

DAG 4      9/5 Slottet Schönbrunn
Idag gör vi en halvdagstur till slottet Schönbrunn, den sevärdhet i Wien som sedan 60-talet har haft flest besökare.
Slottet och dess parkanläggningar är både pompösa och imponerande. Här finns också en slottsteater där både Haydn och Mozart uppträtt. Slottet var främst ett sommarslott för den kejserliga ätten Habsburg där Franz Josef och Frans Ferdinand hör till de mest kända. Det var också på detta slott som en femårig pojke från Salzburg höll sin första konsert – Wolfgang Amadeus Mozart. Efter turens slut åker vi tillbaka till centrum och vi har eftermiddagen till eget förfogande. Middag på egen hand.

DAG 5      10/5 Wien-Budapest
Vi lämnar den österrikiska huvudstaden för att med buss resa de 24 milen till den ungerska huvudstaden Budapest. För dem som vill äta lunch finns det lite tid till det innan vi vid 13-tiden gör vår första rundtur där vi får en god bild av huvudstaden tillsammans med vår lokala guide.
Bland annat beundrar vi utsikten från Citadellet på Gellertberget i Gamla stan och på Budasidan ser vi Mattiaskyrkan och Fiskarbastionen. Vidare parlamentsbyggnaden, saluhallen, Hjältarnas torg och mycket annat. Efter rundturen åker vi till vårt hotell för middag och övernattning.

DAG 6      11/5 Heldagstur på Pusztan
Idag ger vi oss ut på Magyarernas gränslösa stäppland – en förfluten värld med vilda hästar och ensamma herdar med vallhundar. Vi anländer mitt på dagen till en typisk csarda, ett mysigt värdshus där vi får en tur med häst och vagn, och sedan en oförglömlig hästuppvisning. Vi äter sedan en rykande het gulaschsoppa som för övrigt har sitt ursprung just härifrån på pusztan. På eftermiddagen återvänder vi till Budapest och vårt hotell för middag och övernattning.

DAG 7      12/5 Szentendre & Donaukröken
Dagens tur tar oss till den underbara lilla staden Szentendre ca tre mil från Budapest. Här bor ca 25 000 personer och det är ingen tillfällighet att staden kallas ”konstnärernas stad” då här både finns gallerier och museer. En lokalguide följer oss under hela dagen. Vi gör en liten rundtur i staden och har därefter egen tid för shopping eller kanske ett besök på något museum. Vid ca kl.1430 åker vi tillbaka till Budapest. Middag på egen hand.

DAG 8      13/5 Termalbad & Donaukryssning
Vi besöker ett av Budapest berömda termalbad. Här kan vi bada i bassänger med olika temperaturer som är uppvärmda av de varma källorna. Vi får några timmar till eget förfogande innan vi på eftermiddagen samlas för en båttur på Donau och ser Budapest från vattnet. Under turen som tar ca två timmar äter vi en buffémiddag inkl. vin/öl, vatten och kaffe. Efter turens slut åker vi tillbaka till vårt hotell.

DAG 9      14/5 Hemresa
Efter en tidig frukost sätter vi oss i bussen och åker de 24 milen tillbaka till Wiens flygplats. Vi lyfter mitt på dagen och via Arlanda är vi så tillbaka i Skellefteå tidig kväll.

HOTELL
Wien: Hotel Prinz Eugen  ****
Budapest: Hotel Leonardo Budapest ****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 600: –
Enkelrumstillägg: 2 800: –
Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader
samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring: 355: –

I priset ingår:
Flyg Skellefteå-Wien tur & retur, SAS/Austrian Airlines
Åtta övernattningar inklusive frukost och fem middagar
Utflykter enligt program med lokala guider, svensktalande i möjligaste mån, inkl. lunch dag tre och sex
Alla buss och båttransporter enligt program
Svensk färdledare under hela resan

Reseproducenten förbehåller sig rätten att ställa in resan vid färre deltagare än 20 personer per den 5/3

Skriv ut
Dela med dig