Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Utgången: Zakynthos 24 sep, Ett rum kvar!

0

Ön Zakynthos, eller Zante som den också kallas, är den sydligaste av de
joniska öarna utanför Greklands västkust. Zakynthos har ett behagligt klimat, fina stränder och ett vackert landskap. På vår resa besöker vi en olivfarm, grottor, kyrkor och kloster samt Greklands fastland där de första olympiska spelen hölls och det ståtliga Zeustemplet stod. Ett måste är också Zakynthos mest kända plats – Smugglers Wreck på Navagio Beach!

Dag 1     24/9
Vi åker från Skellefteå Airport vid 16-tiden för att flyga de 4 timmar
direktflyget till vår härliga destination Zakynthos. När vi landar ca 21,00 lokal tid så möts vi av vår buss som tar oss till vårt hotell i orten Tragaki. Här  får vi lättare måltid innan vi kryper till kojs för dagen.

Dag 2     25/9
Idag är dagen din, starta dagen med morgonyoga med skandinavisktalande
instruktörer eller bara  leta reda på din plats i solen. Nedanför hotellet finns en solplatå med ett mindre antal solstolar och parasoller och en smal strand med klippor och stenar. Helpension ingår.

Dag 3     26/9
Idag är det dags för vår första utflykt och då Zakynthos kustlinje är helt fantastisk så börjar vi med en dag där vi får njuta av havets vågor. Tillsammans med besättningen styr vi båten mot en av Zakynthos mest kända platser – Smugglers Wreck på Navagio Beach!
Det förlista skeppet är en av de mest fotograferade platserna i Medelhavet. På vägen passerar vi också de blå grottorna. Framme vid Smugglers Wreck bjuder det turkosblå vattnet och den kritvita stranden på oförglömliga vyer. Om vädret tillåter lägger vi också till vid stranden. Tillbaka i  hamnen äter vi en härlig lunch tillsammans.
Eftermiddagen på egen hand och middag ingår på hotellet.

Dag 4      27/9
Vid hotellet har vi möjlighet att hitta utmärkta cykelbanor och löparrundor. Gåstavar och cyklar finns att låna eller hyra på hotellet.  Om vi hellre vill ha lite puls kan vi åka in till Tsilivi är en av Zakynthos mest populära turistorter. Byn, som ligger på öns nordostkust, är omgiven av olivträd, grönska och pinjeklädda berg och kullar. Helpension ingår på hotellet.

Dag 5     28/9
Idag reser vi tillbaka i tiden och till platsen där det en gång så ståtliga Zeustemplet stod. På Greklands fastland hölls de första olympiska spelen och hit tar vi oss med båt. Här står den ursprungliga stadion och det var här den allra första olympiska elden en gång brann.
Vi besöker också staden Olympia där vi äter en lunch tillsammans och vi får tid att shoppa innan båten går tillbaka till Zakynthos. Middag på hotellet

Dag 6     29/9
Varför inte upptäcka Zakynthos med hyrbil. På detta sätt kan vi köra till undangömda badvikar eller till den natursköna Gerakas Beach och beundra den utrotningshotade havssköldpaddan Caretta caretta.
Helpension ingår på hotellet.

Dag 7     30/9
Efter frukost är det dags att lära känna Zakynthos på djupet och ta del av öns historia. Under denna heldagsutflykt åker vi genom små mysiga byar och besöker en olivfarm, grottor, kyrkor och kloster. Historia, kultur, religion och vackra utsikter samt god mat utlovas. Middag på hotellet

Dag 8     1/10
Dags för hemresa. Efter frukost checkar vi ut och vår buss kör oss den ca kvarten det tar att resa till flygplatsen från vårt hotell. Vi lyfter vid *11,30 och landar hemma i stan igen kl 14,40.
*flygtiderna är preliminära och kan ändras.

HotellCavo Orient *****

Pris per person:
Del i dubbelrum: 12 995:-

Valbara tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 249:-
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:

  • Direktflyg Skellefteå-Zakynthos tur & retur
  • Mat på flyget
  • Sju hotellövernattningar
  • Helpension ink. dryck på hotellet dag 2-7
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Lokala guider
  • Färdledare

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig