Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Julmarknader 6 dec

0

Ta chansen och upplev två mysiga julmarknader på en och samma resa.
Följ med Reseproducenten & Arctic Bus till Røros, Norge samt till Jamtli i Östersund. Här finns allt från stickade sockor, fantasifulla mössor, smarta träredskap, flygande kor, tovade sittunderlag, rökta korvar, gravade fiskar och lagrade ostar. Här är det lätt att hitta julklappar, presenter och delikatesser till kommande julbord. Upplev historiska gårdar, sprakande eldar & härlig körsång.

Dag 1     6/12
Avresa från Skellefteå busstation tidig morgon. Vi stannar efter vägen för att stäcka på benen och fika. Lunchen äter vi på Björkudden innan vi åker vidare mot vårt mål för dagen, Eriksgårdens Fjällhotell. Väl framme så äter vi en gemensam middag innan läggdags.

Dag 2     7/12
Efter frukost beger vi oss de ca 8 milen vi har till Røros i Norge för att tillbringa dagen på denna fantastiska julmarknad. För det tionde året arrangeras julmarknaden och Røros charmiga shoppinggator kommer att fyllas med trevliga marknadsstånd, julmat och traditionella aktiviteter före jul. Sen eftermiddag/kväll åker vi tillbaka till vårt hotell för att vila både trötta ben och börs.

Dag 3     8/12
Idag lämnar vi Härjedalen och åker upp mot Östersund, efter ca 3 timmar är vi vid vårt första stopp för dagen, Jamtli julmarknad. Varje år kommer över 20,000 besökare till julmarknaden på Jamtli där nära 200 utställare säljer en överväldigande variation av lokalproducerad mat och lokalt hantverk. Vi stannar här nästan hela dagen innan vi åker mot Ivar Ericsson eller ”Bil-Ivar”, Norrlands okrönte bilkung, bilbranschens Ingemar Stenmark som började med två tomma händer. Här i Hoting får vi se en av Europas förnämsta samlingar av veteranbilar och motorcyklar innan vi åker till middagsbordet på Dentas hotell. Sen kväll är vi åter i Skellefteå med många mil och stora shoppingpåsar i bagaget.

Hotell: Eriksgårdens Fjällhotell

Pris per person:
Del i dubbelrum: 3950:-
Enkelrumstillägg: 650:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris

I priset ingår:

  • Bussresa med Arctic Bus & bussfika
  • Två nätter Eriksgården inkl. frukost och tillgång till hotellets SPA
  • Två middagar (exkl. dryck)
  • En lunch (exkl. dryck)
  • Entré till Bil-Ivars
  • Färdledare under resan

 

Skriv ut
Dela med dig