Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Krakow och Tatrabergen 16 april

0

Krakow kallas ofta Polens vackraste stad och är fylld av historiska skatter.
På resan kan ni besöka den 700 år gamla saltgruvan samt Auschwitz-Birkenau Museum.
Under resan gör vi också ett besök i den otroligt sköna sydliga delen av Polen – staden Zakopane som ligger vid foten av Tatrabergen och som sköter sina många, gamla och mycket färgrika, lokala traditioner både när det gäller arkitektur, dans, musik, speciella maträtter och folkkultur.

Dag 1     16/4
Vi flyger från Skellefteå på eftermiddagen mot Krakow via Arlanda. Vi landar på kvällen och möts där av vår buss som tar oss till vårt hotell i centrala Krakow. Här väntar ett litet kvällsmål så vi har ro att sova sen.

Dag 2     17/4
Efter frukost träffar vi vår svensktalande guide och promenerar sen för att se på stadens otaliga skatter. Vi börjar på Wawel-kullen vid floden Wisla, där vi ser de gamla romanska fundamenten av den första försvarsborgen. Vi besöker katedralen där de flesta polska kungar blev krönta. Från Wawel-kullen fortsätter vi vidare genom den pittoreska Kanonicza-gatan, framför St. Andras och St. Peter och Pouls kyrka till Stora torget. Sen finns möjlighet att äta lunch på egen hand innan vi går vidare mot de judiska kvarteren, Kazimierz. Kvarteren var centrum för judiskt liv i Krakow i över 500 år, innan det systematiskt förstördes under andra världskriget.  Vi ser Helena Rubinsteins barndomshem, besöker Remuhsynagogan och kyrkogården och promenerar genom Kazimierz till Tempelsynagogan. Här äter vi äntligen vår välkomstmiddag. (F,M)

Dag 3     18/4
Dagen fri att ”gå vilse” i Krakow, denna underbara stad! (F)

Dag 4     19/4
Frukost på hotellet. Vår buss och guide hämtar oss på hotellet för en kortare resa till det äldsta klostret i hela Polen, som grundades i början av 1000-talet, Benediktklostret Tyniec. Vackert beläget vid floden Wisla. Här äter vi också lunch i klostret restaurang. På vägen tillbaka till hotellet stannar vi också vid en plats där vi kan lära oss historien om den polska vägen till frihet, se minnesmärken av en enastående polack, och även ett historiskt 1800-talsfort. Från Kociuszko-högen kan vi se ett av de vackraste utsikterna över Krakow. Middag på egen hand. (F,L)

Dag 5     20/4 – mot tillägg
För den som förbokat gör vi idag en utflykt till Saltgruvan i Wieliczka. De äldsta lokaliserade schaktet kommer från andra hälften av 1200-talet, det är alltså över 800 år gammalt. Under vistelsen i gruvan tar vi oss ända ned till tredje nivån som ligger 110 m under jordytan. Lunch äter vi i närheten av saltgruvan. (F)

Dag 6     21/4
Efter frukost beger vi oss mot Zakopane som är Polens skidcenter beläget vid polsk-slovakiska gränsen och nära Krakow. Det är en stad med en unik atmosfär, bjälkhus, färgglada marknader och en av de sista platserna i Polen, där man fortfarande kan se invånare klädda i handsydda traditionella folkdräkter. Här promenerar vi längs Krupowkigatan, en gågata som kantas av många rustika restauranger, kaféer, hantverkstånd och rader av butiker. Här finns tid att flanera och sedan möts vi igen och får ett smakprov på en lokalspecialitet – grillad fårost.
Vi åker tillbaka till Krakow sen eftermiddag. (F)

Dag 7      22/4 – mot tillägg
Frukost på hotellet. Idag gör vi en minnesvärd utflykt till Auschwitz-Birkenau som är det största koncentrationsläger som nazisterna grundade i ockuperade Polen. Auschwitz – Birkenau blev den viktigaste platsen i Nazitysklands slutgiltiga lösning av judefrågan. Här får vi en guidad rundvandring och vi äter en enklare lunch på restaurang nära museet. Återkomst till Krakow på eftermiddagen. Har ni istället varit på stan hela dagen så ses vi ändå till kvällen och äter en god avskedsmiddag på en av stadens traditionella restauranger, där folklore musik spelas och folklore dans dansas. (F,M)

Dag 8      23/4
Efter frukost är det dags att påbörja vår hemresa. Vi checkar ut och beger oss mot flygplatsen i Krakow där vårt flyg lyfter på eftermiddagen. Vi förväntas vara hemma i Skellefteå ca 22,30.

HotellRegent Hotel

Pris per person:
Del i dubbelrum: 14 595:-
Enkelrumstillägg: 2 450:-

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Krakow tur & retur
  • Sju hotellövernattningar inkl. frukost
  • Lunch dag 4 samt middag dag 2 & 7
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Svensktalande guide
  • Färdledare

Valfria tillägg per person: 

  • Saltgruvan inkl. lunch: 490:-
  • Auschwitz inkl. lunch: 300:-
  • Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
  • Kompletterande reseförsäkring

Med reservation för eventuella ändrade transportkostnader samt skatte-, tull-, avgifts- och valutaförändringar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig