Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: 11.00-14.00 Söndag: STÄNGT

Kryssning till St Petersburg 22 aug

0

Vi kryssar med Costa Magica från Stockholm till Peter den Stores paradstad S:t Petersburg!
Peter den Store grundlade staden 1703 som sitt fönster mot Europa. Han anlitade framstående franska och italienska arkitekter, som fick till uppgift att skapa en helt ny stad. Här njuter vi av konsten, arkitekturen och det intressanta gatulivet. Ta gärna vara på möjligheten att boka in er på en utflykt för att utforska den ryska metropolen på bästa sätt! Dessutom besöker vi Tallinn, Baltikums bäst bevarade medeltida stad och Kotka, Finland som bjuder på vacker natur och historiska platser!

Dag 1      22/8
Vi träffar hela gruppen i Frihamnen och checkar in på vårt flytande hotell Costa Magica! Costa Magica är ett stort och modernt fartyg vars inredning inspirerats av italienska palats. Passa på att tillbringa en stund att njuta av poolerna ombord eller låt kroppen få återhämtning i fartygets avkopplande spa. Önskar du en aktiv semester finns här även gym och löparbana. Precis som på Costa Cruises andra fartyg är mat och dryck en viktig del av din upplevelse. Ombord finns flera restauranger och barer att välja mellan där du kan njuta av god vällagad Italiensk mat. Kanske vill du efter kvällens middag avsluta kvällen i teatern, på nattklubben eller kanske prova lyckan i fartygets eget kasino.

Dag 2     23/8
Vi lättar ankar tidig morgon och tar oss över Östersjön till Finland.

Dag 3      24/8  Kotka 07.00-22.00
Hamnen i Kotka, Finland, är en påtagligt vacker plats. Här kan du besöka nationalparken Valkmus och återupptäcka naturen. Dra nytta av stoppet i hamnen i Kotka för att upptäcka denna charmiga och vackra finska kuststad med idylliska öar och orörda landskap. Staden ligger i sydöstra Finland, cirka 135 km från Helsingfors och har utvecklats ekonomiskt genom handel. Den är också välkänd för sin marina festival, den största i landet.
När du beundrat den fantastiska utsikten över staden kan du bege dig till nationalparken i Östra Finska viken och besöka marinmuseet och det fascinerande akvariet Maretarium. Costa Cruises erbjuder ett flertal utflykter med
engelsktalande guide – allt från att åka till Helsingfors till forsränning eller besök i orter med spännande historia och med natursköna vyer!

Dag 4-5      25/8  St Petersburg 07.00 – 26/8 kl 18.00
Extra tillval: Passa på att utforska St. Petersburg på bästa sätt med vår engelsktalande guide. Under vår åtta timmar långa tur kommer stadens största sevärdheter nämligen presenteras. Vinterpalatset, floden Neva, St. Isaac´s katedral samt Uppståndelsekyrkan är med på programmet. Vi kommer även få en guidad tur inne i Peter-Paulfästningen för att sedan avsluta dagen med en rundvisning på Eremitaget. En dag att minnas! Nästkommande dag kan ni antingen boka in er på en till utflykt eller slappna av ombord och njuta av fartygets faciliteter. Det historiska centrumet stoltserar med vackra boulevarder som kantas av vackra kanaler och med några av de finaste monumenten i världen så mycket finns att se! Observera att visumkostnad tillkommer för att kunna uppleva staden på egen hand. Vi får möjlighet att utforska staden fram till eftermiddagen den 26 augusti innan vi 18.00 seglar vidare mot vår nästa destination, Tallinn.

Dag 6      27/8 Tallinn 09.00-17.00
Tallinn är en av de vackraste Europeiska huvudstäderna som vi möter på vår resa. Den gamla staden som har förklarats ett UNESCO-världsarv. Staden som under de senaste årtiondena har lyckats etablera sig som ett framträdande ekonomiskt centrum är också en kosmopolitisk stad som lockar med sin medeltida atmosfär. Dess historiska centrum har gjort sig känd för sin otroliga skönhet och gamla atmosfär, som fortsätter att hänföra efter århundraden. Efter att du har utforskat hamnområdet kan du fördjupa dig i det förflutna och strosa längs de pittoreska stenbelagda gatorna i den gamla staden där du kan beundra kyrkorna och andra fascinerande sevärdheter från medeltiden. På egen hand eller under en utflykt.

Dag 7      28/8
Vi ankommer Stockholm på morgonen och får möjlighet att under en hel dag utforska vår vackra huvudstad. Kanske finns det någon show att boka in er på?

Dag 8      29/8
Vi kliver av fartyget på förmiddagen, och kanske åker ni mot flygplatsen för att bege er mot Skellefteå igen. *Fråga efter prisförslag på flyg & transfer vid bokning

Pris per person: 
Del i insideshytt: 9 745:-
Del i utsideshytt: 11 245:-
Del i balkonghytt: 12 345:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Dryckespaket: från 1250:-
WiFi:
230:- (250mb)
Utflykt 25 aug: 1450:-
Kompletterande reseförsäkring
Flyg Skellefteå-Stockholm, transfer och enkelrum på förfrågan.

I priset ingår:
– Del i vald hyttkategori
– Helpension ombord
– Dricks
– Färdledare från Stockholm

Observera att visumkostnad på ca 150kr/person tillkommer för att kunna kliva av fartyget utan att ha en utflykt inbokad (gäller St Petersburg). 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig