Ordinarie öppettider:
Måndag – Fredag: 09.30-17.00. Lördag - Söndag: STÄNGT

Nerja 12 okt

0

Nerja i Costa Tropical har Europas bästa väder!
 Nerja har milt väder året om och klimatet kan jämföras med södra Kalifornien, så här går det att odla bl.a mango och avokado. Vi bor här i 8 nätter och väljer själva hur många utflykter vi vill göra.

Dag 1     12/10
Vi reser från Skellefteå vid 8 tiden på morgonen via Arlanda för att landa i Malaga strax efter 15.00. En svensktalande lokalguide möter oss i ankomsthallen och följer oss de ca 5 milen österut efter kusten till staden Nerja där vi checkar in på vårt hotell.
Under er tid i Nerja kommer ni tas om hand av en svensktalande lokalguide.

Dag 2-9     13/10-20/10 Nerja
Nerja är en liten spansk stad med ca 25.000 invånare och här finns också en
svenskkoloni – många som besökt staden har sedan köpt en egen lägenhet eller hus i området. Staden ligger vid havet och Burrianastranden har fått en internationell miljöutmärkelse. Här finns gott om restauranger och butiker för shopping av allehanda slag. Frukost ingår alla dagar på hotellet. Här kan du bara njuta av livet men vi har också utflykter som du kan följa med på.

Dag 2      13/10 Stadsrundtur (ingår)
En lokal svensktalande guide möter oss på hotellet för en rundvandring i staden. Vi vandrar genom trånga gränder och får tips om var de bästa tapasbarerna och andra restauranger finns. Vi besöker också den moderna delen av staden och ”Europabalkongen” som är en utsiktsplats med vy över medelhavet. Staden har en gammal historia och här har folk bott länge, bl.a har man hittat hällristningar i Nerjagrottorna som är ca 42.000 år gamla.

Dag 4     15/10 Extra utflykt: Granada & Alhambra
Idag erbjuds en heldagstur med svensktalande guide till världsarvet Alhambra i staden Granada. Vi börjar med att besöka staden Granada – här finns pittoreska smala gränder, exotiska butiker och historiska minnesmärken. Här får vi också tillfälle till lunch. På e.m. besöker vi Alhambrapalatset. Vi får en svensk eller engelsktalande specialguide och det är ganska mycket att gå, så bekväma skor är ett måste. Här bodde den moriske sultanen under 1100 – 1300 talet. Det finns inte bara palats och försvarstorn utan även vackra trädgårdar med springbrunnar. Tillbaka i Nerja på eftermiddagen.

Dag 6     17/10 Extra utflykt: Alpujarras – vintur
Alpujarras är en provins med storslagna utsikter som huvudsakligen består av dalar och raviner som går ner från Sierra Nevadas bergstoppar. Idag åker vi upp bland bergen till Bodegan Haza del Lino på 1400 meters höjd och därmed en av Europas högst belägna vinodlingar. Vi börjar med att promenera genom vinodlingarna och guidas sedan vidare på bodegan. Vi får se hur både traditionell och modern vinproduktion går till. Sedan är det dags för lunch, är vädret bra äter vi utomhus med bergen och Medelhavet som kuliss. På eftermiddagen bär det av hemåt igen genom ett otillgängligt och vackert område där tiden har stått still.

Dag 8      19/10 Extra utflykt: Nerjagrottorna
Strax utanför stan ligger de berömda Nejagrottorna, grottsystemet är det största i Europa och oerhört imponerande. De flesta av grottorna är mestadels stora  maffiga salar. Grottorna upptäcktes så sent som 1959 och är idag Spaniens 3:e största sevärdhet efter Alhambra och Pradomuseet i Madrid.

Dag 9      20/10 Córdoba (ingår)
Efter frukost är det dags att lämna idylliska Nerja för att med buss och svensktalade guide åka till staden Córdoba. Vi kör genom det vackra Andalusiska landskapet och stannar för fika efter vägen. Framme i Córdoba har vi förbokat biljetter för visning av den enorma moské-katedralen Mezquita, en gång den största helgedomen i världen.  Vi går också genom de judiska kvarteren och får lite egen tid innan det är dags att hoppa ombord på vår buss och åka ner mot kusten igen. Vi kommer fram till turistorten Torremolinos där vi tar in på vårt hotell. Dagsetapp: ca 38 mil.

Dag 10      21/10  Torremolinos
Detta är vår sista dag i Spanien och idag kan vi på egen hand upptäcka turistorten Torremolinos som är helt olik Nerja på många sätt. Torremolinos började som en fiskeort och blev sedan en av Spaniens första turistorter. Staden har utvecklats explosionsartat efter vad turisterna vill ha för att bli en modern turiststad.
Torremolinos har det bästa läget med flygplatsen endast en mil bort, de fina långa sandstränderna och den skinande solen.

Dag 11      22/10 Hemresa
Mitt på dagen kommer vår buss och svensktalande guide till hotellet för att ta oss till flygplatsen och hjälpa till med incheckningen. Vi flyger sedan utan färdledare via Arlanda tillbaka till Skellefteå igen där vi beräknas landa sen kväll.

Hotell: 
Nerja: Plaza Cavana ***
Torremolinos: Hotel Fenix****

Pris per person:
Del i dubbelrum 11 900:-

Valfria tillägg per person:
15/10 Granada heldag
: 895:-/person
17/10 Alpujarras: 695:-/person
19/10 Nerjagrottorna: 295:-/person
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå –Malaga t/r inkl. skatter & avgifter
  • 8 övernattningar i Nerja inkl. frukost
  • 2 övernattningar i Torremolinos inkl. frukost
  • Busstransfers enligt program
  • Stadsrundtur i Nerja, guidat besök i Cordoba + inträde till Mezquita
  • Svensktalande guider (ev. engelsktalande i Alhambra)

Detta är en resa utan medföljande färdledare. 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig