Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30, Fredag: 09.30–17.00, Lördag: 11.00-14.00, Söndag: STÄNGT

Värmland med Lars Lerin 24 juli

0

Höjdpunkterna är besöket i Lars Lerins konsthall och Selma Lagerlöfs Mårbacka. 

Dag 1     24/7
Vi flyger från Skellefteå på förmiddagen och landar vid 11-tiden på Arlanda. En buss möter och vi börjar med att åka ca 2 timmar till vårt första stopp i Örebro och friluftsmuséet Wadköping. Vi äter en lunch tillsammans och får sedan tid att vandra omkring i denna gamla stadsdel. Här finns mängder av butiker att titta i, keramikverkstad, smedja, teater mm. Vid 16.30 tiden åker vi vidare de ca 10 milen till Karlstad där vi checkar in på vårt hotell och äter en god middag
tillsammans.

Dag 2    25/7
Efter frukost är det dags för en ca 2 timmars rundtur i Karlstad med dess sevärdheter, vi får säkert höra anekdoten om ”sola i Karlstad”. Efter vår rundtur får vi ledig tid för eventuell lunch och egna strövtåg innan vi vid 14-tiden samlas igen för att åka till Sandgrund och en av höjdpunkterna på resan –  Lars Lerins konsthall. Lars anses vara nordens främsta akvarellmålare och en av de mest framstående i världen. Här möter en guide oss som visar oss runt. De som vill kan också besöka gästutställningsrummet med verk av speciellt inbjudna konstnärer. Efter vårt besök återvänder vi till vårt hotell i Karlstad.
Middag på egen hand.

Dag 3      26/7
En lokalguide möter oss på hotellet för vår heldagstur runt Frykensjöarna. Vi åker norrut och kommer först till Rottneros Park. Här guidas vi runt i denna kulturpark med sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. Rottneros Herrgård är Ekeby i Selma Lagerlövs Gösta Berlings saga. Efter vår rundvandring åker vi in till Sunne för lunch. Vi åker sedan på den östra sidan av Fryken och till Selma Lagerlövs Mårbacka. Här får vi en guidad rundtur i den herrgård där hon föddes och växte upp. Vi får också veta mer om det liv hon levde som internationellt känd författarinna. Efter turen åker vi sedan söderut tillbaka till Karlstad och vårt hotell för middag och övernattning.

Dag 4      27/7
Efter frukost checkar vi ut och det är dags att lämna Karlstad. Vi åker till grannstaden Kristinehamn där vi gör ett stopp vid den 15 meter höga Picassostatyn. Resan fortsätter sedan till Karlskoga där vi gör ett besök på Nobelmuseet, ett museum om uppfinnaren Alfred Nobel. En guide möter och visar oss både
herrgården som berättar om hans liv och ett laboratorium där han utförde experiment. Vi stannar sedan till i Karlskoga för ev. lunch och egen tid. På eftermiddagen åker vi till Västerås för middag och övernattning.

Dag 5     28/7
Efter frukost lämnar vi vårt hotell för vidare resa till Arlanda där vårt flyg avgår på eftermiddagen och vi landar i Skellefteå tidig kväll.

Hotell:
Karlstad: Scandic City Karlstad
Västerås: Scandic Västerås

Pris per person:
Del i dubbelrum: 7 950:-
Enkelrumstillägg: 1 575:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Arlanda t/r
  • Fyra hotellövernattningar inkl. frukost
  • Tre middagar enligt program
  • Lunch dag 1
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Inträden enligt program
  • Lokala guider
  • Färdledare med från Skellefteå

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig