Ordinarie öppettider:
Måndag – Fredag: 09.30-17.00. Lördag - Söndag: STÄNGT

Warszawa Krakow 12 aug ENDAST TVÅ RUM KVAR!

0

Två historiskt intressanta städer!
Vi börjar i huvudstaden Warszawa som i stort sett utraderades under andra världskriget men byggdes upp igen. Därefter avslutar vi i Krakow som är Polens kulturhuvudstad och mycket vacker.
På resan kombineras utflykter med egen tid och billig shopping.

Dag 1      12/8
Avresa på morgonen från Skellefteå* via Arlanda till Warszawa där vi landar mitt på dagen. En buss väntar och tar oss till vårt centralt belägna hotell. Vi checkar in och får sedan några timmar innan vi samlas för gemensam
middag på restaurang ute på stan. *avresa från annan ort – hör med oss

Dag 2     13/8
Frukost på hotellet. Idag får vi en guidad rundtur på svenska genom Warszawa, Polens största stad. Den har nästan 2 miljoner invånare och blev säte för polska kungar år 1596, då kungafamiljen flyttade hit från Krakow.
Under turen får vi se bl.a. Gamla Stan, fina parker och de f.d. judiska kvarteren. Under dagen finns det tid både för lunch och att utforska på egen hand.
Lunch och middag på egen hand.

Dag 3     14/8
Frukost på hotellet. Vi checkar ut från vårt hotell och åker till tågstationen för att ta tåget till Krakow. En mycket vacker resa genom Polens landskap. Efter ca 2.5 timma är vi framme i Krakow där en buss väntar på oss för att kör oss till hotellet för att lämna vårt bagage innan vi äter en lunch i Gamla stan.
Efter lunch gör vi en stadsrundvandring i Gamla Stan med en svensktalande guide. Vi får bl.a se Wawelkullen med det kungliga renässansslottet och katedralen där de flesta polska kungar kröntes och begravdes. Vi går förbi stora torget – den största medeltida platsen i Europa, Mariakyrkan samt universitetskvarteren med Collegium Maius där Nicolaus Copernicus bodde och läste när han var student på Jagellonska Univesitetet.
Middag på egen hand.

Dag 4     15/8
Frukost på hotellet. Idag gör vi en minnesvärd utflykt till Auschwitz-Birkenau som är det största koncentrationsläger som nazisterna grundade i ockuperade Polen. Auschwitz – Birkenau blev den viktigaste platsen i Nazitysklands slutgiltiga lösning av judefrågan. 1979 togs platsen upp på UNESCO:s lista över
mänsklighetens kulturarv. Här får vi en guidad rundvandring och vi äter en enklare lunch på restaurang nära museet. Återkomst till Krakow på eftermiddagen.
Middag på egen hand.

Dag 5     16/8
Frukost på hotellet. Inget program för den dagen. Egen tid för promenader i Krakow eller kanske lite shopping i Gamla stan?

Dag 6      17/8
Frukost på hotellet. Idag åker vi till saltgruvan Wieliczka som är mer än 800 år gammal. Saltgruvan har 9 nivåer: från den första som ligger på 64 meters djup till den sista på 327 meters djup under jordytan. Gruvan består sammanlagt av över 300 kilometer underjordiska gångar. Under vistelsen i gruvan besöker man bara 3% av gruvan och man går ner till tredje nivån som ligger 110 m under jordytan. Efter besöket i gruvan har vi eftermiddagen till eget förfogande. På kvällen äter vi en gemensam middag på en restaurang i Gamla Stan.

Dag 7      18/8
Frukost på hotellet. Förmiddagen fri, kanske passa på att göra era sista inhandlingar innan vår buss hämtar oss på hotellet och kör oss till Krakows flygplats och hem till Sverige. Vi landar i Skellefteå sen kväll.

Hotell:
WARSZAWA: Ibis Warszawa Stare Miasto
KRAKOW: Hotell Regent

OBS! Nytt pris! 
Pris per person:
Del i dubbelrum: 12 995:-
Enkelrumstillägg: På förfrågan

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Warszawa/Krakow-Skellefteå tur & retur
  • Sex hotellövernattningar inkl. frukost
  • Lunch dag 3 & 5
  • Middag dag 1 & 6
  • Alla transporter, utflykter och inträden enligt program
  • Lokala svensktalande guider
  • Färdledare

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig