Ordinarie öppettider:
Måndag – Torsdag: 09.30-17.30. Fredag: 09.30-17.00 Lördag: Boka tid! Söndag: STÄNGT

Wien Julmarknad 22 nov

0

Fridfull och förväntansfull stämning råder i Wien fram till jul då staden pyntas och några av Europas bästa julmarknader lockar med dofter, upplevelser och hantverk.
På denna resa besöker vi julmarknaden vid stadshuset – Rathausplatz, som andas romantik och nostalgi och är ett måste för alla som älskar
traditioner.
Som extra tillval kan du njuta av en galamiddag och därefter en
konsert i vackra Wien Kursalon.

Dag 1     22/11
Vi samlas på Skellefteå Airport tidig morgon för att åka vårt flyg till Arlanda. På Arlanda möter vi upp vår färdledare och åker vidare mot Wien där vi beräknas landa vid lunchtid. Vi möts upp av vår svensktalande guide som tar med oss på en stadsrundtur med buss.
Ett givet stopp är Donautornet som erbjuder en oförglömlig utsikt över Wiens Donaulandskap, den gamla staden och Wienerwald från en höjd på upp till 170m. Vi äter lunch på restaurang Donaubräu och fortsätter sedan stadsturen och flera klassiska sevärdheter presenteras. Efter incheckning på vårt hotell lämnas en stund för vila innan vi samlas igen för en gemensam
välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2     23/11
Efter frukost tar vår guide oss ut för en promenad genom de historiska kvarteren och stannar till vid det kungliga palatset Hofburg, Wiens stadsopera och genom de trånga gränderna fram till den så välkända Stephansdomen. Under turen serveras kaffe och den klassiska Sachertårtan på Café Hofburg. På eftermiddagen finns tid att på egen hand eller med färdledaren besöka en av Wiens vackra julmarknader.
Promenad ca. 2 timmar
För de som önskar finns möjlighet till en minnesvärd kväll; Middag och konsert på Kursalon. Läs längre ner.

Dag 3     24/11
Förmiddagen fri. Under eftermiddagen tar vi Metron till Schönbrunn, som sägs vara en av de vackraste barockslotten i Europa. Väl på plats börjar vi med ett besök på The Royal Bakery och där vi dricker en god kopp kaffe med Apfelstrudel. Sedan lämnas fri tid vid slottet för att antingen ta en guidad tur i slottet (engelsktalande guide och mot extra kostnad) eller besöka den välkända julmarknaden framför slottet. Vi tar oss sedan med Metro tillbaka till hotellet och samlas under kvällen för avskedsmiddag på hotellet.

Dag 4     25/11
Dags för hemresa! Förmiddagen lämnas fri innan vår transferbuss hämtar oss för färd till Wiens flygplats. Väl på Arlanda väntar vårt flyg som tar oss tillbaka till Skellefteå där vi beräknas landa sen kväll.

EXTRA TILLVAL 23/11Middag och konsert på Kursalon
Upplev en kväll med Wiensk charm med denna underbara konsert med musik av Mozart och Strauss i Wiens Kursalon. Njut av en trerätters måltid i de ståtliga omgivningarna på Café Restaurant Johann för att sedan lyssna till de berömda valserna, polkan, arierna och duetterna, tolkat av salongsorkestern Old Vienna.

17.30 Promenad från hotellet till Wien Kursalon (ca 10 min)
18.00 Galamiddag
20.15 Konserten startar

Hotell:
Mercure Grand Hotel Biedermeier Wien * * * *

Pris per person:
Del i dubbelrum: 9595:-
Enkelrumstillägg: 1480:-

Valfria tillägg per person:
Avbeställningsskydd: 6% av resans pris
Kompletterande reseförsäkring
Middag och konsert: 1195:-

I priset ingår:

  • Flyg Skellefteå-Wien tur & retur
  • Tre hotellövernattningar inkl. frukost
  • Två middagar exkl. dryck på hotellet
  • Alla transporter och utflykter enligt program
  • Svensktalande guide
  • Färdledare

 

 

 

 

Skriv ut
Dela med dig